Skip to main content

Kebebasan bercuti seorang WAHM

Ini adalah salah satu NIKMAT menjadi seorang WAHM

Kebebasan bercuti!!!!!!!!!!!

Kalau dulu di Sirim cuti tahunan 24 hari tu pun memang confirm habis hehehe....sebab saya memang suka bercuti, balik kampung spend time dengan family, jalan-jalan, jaga anak demam ke. Memang tak pernah la forward cuti.

Bila kerja di Kobe pulak.....oh sangat la sengsara nye. cuti hanya 14 hari!!!! Dan pro-rated. Means sebulan boleh cuti 1 hari sahaja. Kalau nak lebih, kene amek unpaid leave. UNPAID LEAVE = GAJI BERKURANG..... ekonomi sekarang ni gaji berkurang pulak...tak ke SENGSARA!!!!

Tapi itu DAHULU....sekarang genap sudah SETAHUN saya menjadi WAHM. Alhamdulillah, NIKMATNYA...sangat NIKMAT. Dan syukur juga suami pun cuti agak flexible. Asalkan kerja siap and dia buat overtime, boleh ganti dengan cuti.

wahm shaklee
saya WAHM yang gembira


Nikmatnya lagi bila walaupun bercuti, bisnes Shaklee saya tetap berjalan. Takde potongan gaji malah bertambah-tambah. Terkejut tengok current statement...almost RM2000 increment from last month...ni belum closing lagi ni. MasyaAllah rezeki Allah memang sangat luas kan... 

Semua orang punya peluang yang sama. Kalau saya boleh, kenapa korang tak boleh???
Bayangkan dengan rezeki Allah ni, kita boleh pertahankan dan perjuangkan agama kita. Fikir-fikirkan, adakah kita nak jadi kaum yang tertindas? Bangunkan EKONOMI kita..... 

JOM BANGKIT DARI TIDUR!!! KELUAR DARI ZONE SELESA

mode : agak emosi dengan keadaan di Mesir....kenapa boleh jadi macam tu.. 

Ok kalau anda nak bangunkan ekonomi keluarga anda...Jangan SEGAN..bertindak sekarang...contact JIHA sekarang

JIHA 0123807024

Ataupun boleh refer link ni untuk ketahui pelbagai medium untuk menghubungi saya---> http://bit.ly/1mMTPI8



Comments

  1. maria yg cuti tahunan 12hari ni lagi tak ckup...hehehe,,

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…