Skip to main content

Atasi migrain dengan Ostematrix

Pernah tak korang rasa sakit sangat kepala...even dah tidur pun masih rasa sakit.

Jiha jarang lah kena macam tu, tapi kalau dah kena. Rasa macam nak hentak je kepala kat dinding. Nak tarik-tarik rambut kasi lega.

Pain Killer

Oh dah bertahun dah tak makan pain killer. Last makan masa zaman bujang bila kerap sangat kena frozen shoulder yang menyeksakan tu. Arcoxia teman baik masa tu. Huhu...ok past is past.

Sekarang ni I am pain killer free hehehe. Alhamdulillah

Layan tidur.

Selalu kalau sakit-sakit kepala biasa, lepas tidur dah lega kan. Tapi ni memang lain macam. Sakit di belah kiri kepala. Macam migrain. Tak tahu lah sebab tak pernah tahu sakit migrain tu macammana. Tapi ni memang sakit la. Dua hari sakit kepala. Layan tidur je sampai sebelum tidur lupa dengan rutin vitamin ku.

Telan Ostematrix

Malam tadi, gagah kan juga telan Ostematrix. Alhamdulillah bangun pagi tadi, dah hilang dah sakit kepala yang menyeksakan itu. Rasa blur aje kenapa lah tak ku telan dari hari tu, mesti lega. Tidur pun selesa dan nyenyak. Rasa lega sangat.

Sayang Ostematrix

Ni yang buat bertambah sayang kat Ostematrix, masa pantang dulu tolong hindarkan dari masalah sembelit, masa mengandung tak kene cramp betis @ simpul biawak. Ni bantu hilangkan sakit kepala yang menyeksakan.

Ni yang buat tambah sayang kat Shaklee ni. Hehehe

Cuba lah...siapa yang memang ada masalah migrain, boleh amalkan Ostematrix dan juga B-Complex.

Nak tahu details pasal produk or nak cerita masalah kesihatan korang, hubungi je Jiha ye...InsyaAllah dapat membantu.

Jiha 0123807024

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…