Skip to main content

KELEMUMUR TEBAL DAN RAMBUT BERBAU BUSUK

Salam semua....

Korang ada tak mempunyai masalah kelemumur tebal ni?
Dan lagi memalukan bila rambut pun turut berbau busuk? (aw malu kat pasangan korang kan)

Adakah korang macam ini?

Kelemumur bak Salji


Hah ini lagi satu pemandangan yang kurang menyenangkan. Kalau untuk cik abang cik abang, bila penuh kelemumur jatuh di bahu t-shirt.

Yang mana belum berkahwin tu, mesti menolak jauh cik adik cik adik hehehe. Kalau yang dah berkahwin tu, mesti isteri 'terima dengan hati terbuka' sahaja hehehe.

Sama juga lah cik adik-cik adik yang tidak bertudung tu kan. Mesti malu kalau kelemumur jatuh penuh di baju kan.

Gadis bertudung tergaru-garu

Untuk yang bertudung pula, dengan kelemumur yang tebal tu, pasti gatal kan. Pasti nak tergaru-garu. Sangat tak selesa kan. 

Bayangkan korang nak pergi interview kerja atau interview dengan 'bakal mertua', mesti tak best kalau asek la tergaru-garu kan

Rambut Gugur

Masalah kelemumur ni boleh menjurus kepada keguguran rambut juga kan. Sedih tengok rambut semakin nipis ataupun botak di sesetengah bahagian kepala. 

Nak tahu jalan penyelesaiannya?

Sudah puas ikhtiar dengan pelbagai produk tapi belum dapat hasil yang diinginkan.

Saya nak kongsi Set Penjagaan Kulit Kepala ini. InsyaAllah dapat mengatasi masalah kulit kepala korang tau.

1. Rawatan Dari Dalam dengan Zinc Complex


2. Set Shampoo yang berkesan





Penjimatan HEBAT!!!!

Berminat dan ingin dapatkan Penjimatan yang HEBAT sehingga 15-20% diskaun?
Hubungi Jiha segera...

Sms/whatsapp
0123807024


Email
sitinajihah83@gmail.com


Dan Jiha akan beri Konsultasi PERCUMA untuk korang ye :)

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Kedai Perabot MURAH di Pulau Pinang

Since ramai sangat yang bertanya tentang almari gojes khas untuk stok Shaklee tu... ok let me share
Memang kedai perabot ni MURAH la di area Pulau Pinang ni. Jiha discover masa mula-mula pindah Penang dulu sebab nak mencari stove cabinet. Since rumah sewa kan, cari yang murah la. Rumah sendiri nanti, kalau ada rezeki baru la pasang kitchen cabinet idaman kalbu ahahahaha.
So google punya google jumpa la... stove cabinet nya RM120 je. Rata-rata kedai yang kami survey, paling murah pon rm300, kualiti yang sama malah ada yang lagi teruk kualiti pun ada tapi mahal. Oh NO...tidak berbaloi. So akhirnya kat kedai Uncle tu, dapat beli stove cabinet dan cabinet untuk letak pinggan mangkuk semua. Puas hati hehehhee.
Almari stok Shaklee ku yang murah. Nak yang macam Ikea macam neni Hadhatina punya, tapi tak muat kereta la pulak nak angkut dr sana ke Penang. And if nak kumpul order pon...kos lori semua tu jd mahal jugak. So google and jumpa satu kedai ni, kat Simpang Ampat. Tapi harganya RM700. So…