Skip to main content

Aloya Aloya No 3

Assalammualaikum,

Kalau ikut kan minggu ni baru 6 weeks. Previous pregnancies, masuk 9 weeks gitu baru start Aloya Aloya ni.

Ni perut dah sentiasa rasa sebu. Alahan takde la macam teruk sangat. Masak ok lagi, boleh menumis semua, bau tanak nasi pun ok je ni. Oh tapi after smell dia tu, memang ler rasa nak muntah tau. Rasa macam kuat sangat melekat kat baju. Pastu rasa macam satu rumah kuat sangat baunye hehuhehuhehu. Lepas masak  memang kena mandi semula la gamaknye tau.


Oh tapi confirm muntah lepas makan chocolate huhu. Teringin tapi lepas tu sure muntah. Hari tu buat chocolate tart, kesudahan nye ke jamban aje la. Lepas tu semalam makan Oreo, pun sama juga. Jadi rasanya makanan berasaskan chocolate memang tak boleh dulu kot buat masa ni.

Oh rasa macam blurr sangat. Macam dah lama tak pregnant pulak. Hehehe padahal lebih kurang sama je gap Aqeef-Auni dulu. Lepas dua tahun kan. Kena buka balik buku 'What to Expect When You Are Expecting ni'. Macam lupa-lupa aje ni hahahaha.

Hujung bulan ni nak gi check up untuk confirmkan EDD. Hari tu scan baru nampak little tiny sac aje hehehe.

Semoga membesar dengan sihat ye. Ibu loves u so much.

(oh semalam came across one video ni, ada 3d printer untuk Ultrasound, best jugak eh...kat Malaysia ada ke tak eh)

Comments

  1. Yayanggg. Nak masuk 3 dah? Bagi la tips dapat baby ramai2. Nak jugakkkk :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah beauty....ada rezeki pasti akan ada baby comel untuk beauty,,

      Dah pergi jumpa doktor dah?

      Tips Jiha dari anak dulu, enjoy je..kalau macam terlalu fikir nak conceive sgt, selalu tak lekat

      Rasanya better gi check up dulu, lepas tu mungkin boleh ikhtiar dengan set kesuburan ye yang

      Delete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Kedai Perabot MURAH di Pulau Pinang

Since ramai sangat yang bertanya tentang almari gojes khas untuk stok Shaklee tu... ok let me share
Memang kedai perabot ni MURAH la di area Pulau Pinang ni. Jiha discover masa mula-mula pindah Penang dulu sebab nak mencari stove cabinet. Since rumah sewa kan, cari yang murah la. Rumah sendiri nanti, kalau ada rezeki baru la pasang kitchen cabinet idaman kalbu ahahahaha.
So google punya google jumpa la... stove cabinet nya RM120 je. Rata-rata kedai yang kami survey, paling murah pon rm300, kualiti yang sama malah ada yang lagi teruk kualiti pun ada tapi mahal. Oh NO...tidak berbaloi. So akhirnya kat kedai Uncle tu, dapat beli stove cabinet dan cabinet untuk letak pinggan mangkuk semua. Puas hati hehehhee.
Almari stok Shaklee ku yang murah. Nak yang macam Ikea macam neni Hadhatina punya, tapi tak muat kereta la pulak nak angkut dr sana ke Penang. And if nak kumpul order pon...kos lori semua tu jd mahal jugak. So google and jumpa satu kedai ni, kat Simpang Ampat. Tapi harganya RM700. So…