Skip to main content

Benefit Menjadi Ahli Shaklee, salah satunya ialah Travel Percuma

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Alhamdulillah dah nak masuk tahun ke 4 Jiha dengan bisnes Shaklee, dan 4 kali juga lah merasa Incentive Trip bertaraf 5 bintang dari Shaklee. Ini lah antara benefit menjadi ahli Shaklee. Ada 3 benefit utama iaitu Cash Bonus, Car Bonus dan Conference Trip. 

Jujur Jiha cakap sepanjang nak masuk 34 tahun hidup ni, kalau travel sendiri memang biasa-biasa sahaja dan dengan bajet yang so so sahaja. Dengan trip Shaklee, memang teruja betul, rasa sangat dihargai. Rasa usaha selama satu cycle membangunkan bisnes tu sangat berbaloi-baloi.



Cycle baru Shaklee akan bermula April 2017. Semasa di Business Leader Conference baru-baru ini, Shaklee telah kongsi destinasi untuk incentive trips untuk cycle 2017/2018. Sangat best dan wajib usaha dari sekarang jadi masuk cycle baru dengan momentum yang bagus.

Jom tengok video ni...Regional Trip Shaklee  untuk cycle 2017/2018


Sejak Jiha join Shaklee, belum pernah ada lagi Regional Trip, kebiasaanya Local Trip sahaja di sekitar Malaysia. Jadi siapa yang dapatkan Regional Trip ni memang best la sebab requirement dia sama sahaja dengan Local Trip sebelum ni. Siapa yang suka shopping, boleh kumpul cash bonus Shaklee untuk shopping di Bangkok nanti. Kos yang lain seperti tiket flight, hotel, makan, transportation di sana semuanya Shaklee uruskan dan tanggung. Elaun makan pun akan diberi jadi boleh la tambah-tambah untuk shopping sebab elaun makan Shaklee bagi banyak tau. Bestnya rasa macam VIP, luggage untuk percutian ini pon Shaklee akan bagi. 

Jom tengok lagi satu video ni



Mewah sangat kan. Ini International Trip. Kelainan juga kali ini sebab di atas cruise yang mewah. Macam Titanic pula ye hehehe. 'You jump, I don't jump' hahahha. Percutian 8 hari 7 malam. Leader Shaklee yang diraikan akan bergerak dari Malaysia ke Barcelona dan naik West Mediterranean Cruise dari situ. Cruise mewah ini akan berlayar ke 3 negara iaitu Spain, Italy dan France dan akan singgah ke 6 buah bandar untuk dilawati nanti. Husband Jiha sangat teruja selepas ini, dia target untuk dapatkan 2 tiket International Trip ni supaya kami dapat pergi honeymoon nanti. Kena usaha keras dari sekarang ni. 

Dan untuk International Trip ni, untuk umat Islam ada pilihan yang best juga iaitu Umrah Trip. Semuanya Shaklee akan uruskan. Ni pon target kami ni. Jadi 4 tiket ke International Trip tahun depan? Tidak mustahil kalau mulakan sekarang, tinggalkan zon selesa, usaha keras.

Memang best jadi ahli Shaklee ni, macam Jiha sendiri pon, bermula dengan makan sendiri je, tapi bila Allah gerakkan hati ni untuk mula bisnes, Alhamdulillah sudah hampir 4 tahun la punya income setiap bulan dengan bisnes Shaklee ni. Banyak sangat membantu kewangan keluarga.

Sekiranya berminat nak jadi ahli Shaklee dan sertai group yang tepat;
Berminat boleh hubungi Jiha di http://bit.ly/Join_Now_jihapimpom (Whatsapp : 0123807024)


Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…