Skip to main content

Kenapa Sel Kanser Semakin Merebak?

'Unplanned cell death' boleh mengakibatkan kanser dan menyebabkan sel kanser merebak dengan lebih cepat. Bagaimana ianya terjadi dan adakah cara untuk mengatasi dan mengelakkan sel kanser dari merebak?


Manusia memang akan ada sel mati. Cukup cycle nya, sel tu akan mati secara semulajadi. Ini dipanggil 'planned death' atau pun apoptosis. Proses ini perlu supaya sel baru yang baik dapat dihasilkan.


Tetapi ada kematian sel yang tidak dirancang , 'unplanned death' ataupun nama saintifiknya Necrosis.
Sel mati tidak dirancang ni apabila kita mengalami kecederaan, trauma, radiasi, radikal bebas, toksin, bahan kimia berbahaya. Bila sel mati secara Necrosis ini, ianya dipercayai akan menghasilkan molekul yang berbahaya dan boleh mengakibatkan kesan buruk seperti tumor dan kanser.

Dalam erti kata mudah, bila sel mati bukan secara semulajadi, sel itu akan rosak dan boleh manjadi sel kanser. Sel baru yang terhasil akan meniru sel kanser ini dan proses tu di duplikasi menyebabkan badan kita ni penuh dengan sel kanser. Ini lah penyebab sel kanser cepat merebak. Pesakit kanser mengalami keradangan. Dan seringkali kita dengar tahap kesihatan pesakit kanser merosot dengan cepat.

Vivix, perlindungan untuk sel anda


Vivix bersifat anti-keradangan dan membantu membaiki sel, memberi tenaga kepada sel supaya immune system akan lebih kuat, dan meningkatkan prestasi fungsi sel. Landmark Study mengenai Telomere menunjukkan Vivix terbukti memanjangkan Telomere. Telomere yang panjang penting untuk pesakit kanser. Baca lebih lanjut di sini -- > http://bit.ly/Telomere_Kanser

'Happy cells happy life'

Testimoni Vivix dan Kanser

Bekas pengacara NTV7, Law Chu Hian merupakan bekas pesakit kanser. Beliau telah mengamalkan Vivix dan vitamin lain dari Shaklee untuk memastikan khasiat yang diperlukan beliau mencukupi. Jom lihat gambar beliau. Sihat dan nampak lebih muda.


Sekiranya anda ingin ikhtiar dengan Vivix, untuk tahu info lanjut dan pembelian supplement Shaklee boleh hubungi saya di --> Whatsapp 0123807024 (Najihah Razali)

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Kedai Perabot MURAH di Pulau Pinang

Since ramai sangat yang bertanya tentang almari gojes khas untuk stok Shaklee tu... ok let me share
Memang kedai perabot ni MURAH la di area Pulau Pinang ni. Jiha discover masa mula-mula pindah Penang dulu sebab nak mencari stove cabinet. Since rumah sewa kan, cari yang murah la. Rumah sendiri nanti, kalau ada rezeki baru la pasang kitchen cabinet idaman kalbu ahahahaha.
So google punya google jumpa la... stove cabinet nya RM120 je. Rata-rata kedai yang kami survey, paling murah pon rm300, kualiti yang sama malah ada yang lagi teruk kualiti pun ada tapi mahal. Oh NO...tidak berbaloi. So akhirnya kat kedai Uncle tu, dapat beli stove cabinet dan cabinet untuk letak pinggan mangkuk semua. Puas hati hehehhee.
Almari stok Shaklee ku yang murah. Nak yang macam Ikea macam neni Hadhatina punya, tapi tak muat kereta la pulak nak angkut dr sana ke Penang. And if nak kumpul order pon...kos lori semua tu jd mahal jugak. So google and jumpa satu kedai ni, kat Simpang Ampat. Tapi harganya RM700. So…