Skip to main content

Kisah pencarian Hokkaido Chiffon Cake

Hehehe ni semua sebab tgk entry kak Roha pasal Hokkaido Chiffon cake and teringat juga Nano sempat baking cake ni before nak bersalin dulu....

Best sangat ke...rupanya memang nampak tempting sangat lagi-lagi ada custard sauce ...mak ai terliur-liur dibuatnya

Hahaha kalah orang mengandung mengidam kan. Masa mengandung dulu pun tak pernah mengidam macam ni. Sampai bangun tidur terus teringat Hokkaido Chiffon Cake hehehe.

Kat Penang tak jumpa baker yang buat Hokkaido Chiffon Cake. Huhuhu

Tapi jiran kak Nora ada bagi tahu kat Tesco ada jual.

Khamis pergi Jusco dulu sebab ada hal....tak sempat nak ke Tesco....mengharap kat Jusco ada jual. Takde ok...masuk La Boheme...boleh beli roti 'Patteque" ( hahaha betul ke ejaan ni)... rupa ala2 Hokkaido Chiffon Cake.... hahahaha tp roti la...dlm ada cream cheese yang seciput hahaha

So semalam....ajak incik suami ke Tesco...ye semata-mata nak cari cake tu je ye....takde beli barang lain langsung. Mula-mula ingat kat bakery dalam Supermarket sebab kak nora kata dalam Supermarket. Bayangkan masuk je terus tuju bakery  ..incik suami nak berhenti2 tengok barang pun isteri die macam dah nak menggelupur....cepat cepat hahahah.....sekali tu hampa....takde pun...ada roti aje  ..dgn cheese cake aje ;(

Dah pujuk hati dah ni ...takpe la...habis kot...lepas tu incik suami kata...kat King's Confectionary kot... wife nye pun iye la....jom gi tengok

Ada!!!!!!! Macam budak kecik dapat jajan je tau punya seronoknye hahaha. Terus beli sekotak. Rm12 ada 6 biji. Tak sure la ni ke tak rasa sebenar cake ni.. tapi boleh tahan sedap and tak lokek custard sauce. 

Nyum nyum ...Alhamdulillah dapat dah Hokkaido Chiffon Cake yang kuidam-idamkan tu hehehe.

Incik suami siap gelakkan je wife dia ni..pastu nyanyi

'Chiffon cake chiffon cake'

(Dengan nada dr Fazley Chocolate cake chocolate cake hahaha)

Comments

  1. memang maveles kan Jiha...Asiah pun sukee makan kek ni...;)
    http://sitiasiah84.blogspot.com/2013/06/hokkaido-cake-tat-telur.html

    ReplyDelete
  2. tu la Asiah...mmg maveles hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…