Skip to main content

Cara Hilangkan Jeragat Di Muka Supaya Suami Jatuh Cinta Hari-hari

Assalammualaikum,

Cara hilangkan jeragat di muka supaya suami jatuh cinta hari-hari? Hah best kan. Siapa taknak kulit yang cantik dan sihat kan. Semakin meningkat usia, pelbagai masalah kulit akan ada kalau tak dijaga rapi. Lagi lah kalau di masa muda dulu, buat tak endah tentang penjagaan kulit ni. Bila dah masuk 30an baru lah nak menggelabah. 

cara hilangkan jerawat
Oh jeragat, please don't come!!!!

Ada ke cara nak hilangkan jeragat ni? Rimas tengok bertompok-tompok di muka ni. Nampak comot sangat rasanya. Orang pun asek la nak pandang-pandang. Kita pula semakin rasa rendah diri. Dah bermacam produk dah cuba, tapi hasilnya sama sahaja. Yang lagi mengerikan dengan produk yang tak dijamin keselamatan nya, lagi tambah ngeri kalau ada pulak bahan terlarang yang menghakis kulit tu. Nampak jeragat hilang tapi sebenarnya kulit yang menipis. Ada potensi pula kena kanser kulit. Nauzubillah.

Kulit Cantik dan Sihat dengan Set Flawless Beauty

Ini kegemaran saya. Sungguh rasa kulit sangat berbeza lepas mengamalkan 3 produk dalam Set Flawless Beauty ini. Yang paling penting, ianya bukan sebarang produk, tetapi ianya pemakanan tambahan yang memberi nutrisi yang secukupnya untuk sel badan kita. Bila sel badan cukup nutrisi nya, InsyaAllah kulit kita pun akan lebih cantik. Bukan sekadar bagus untuk kulit, tetapi ianya juga sangat bagus untuk kesihatan menyeluruh.

Set Flawless Beauty terdiri daripada;

Vivix

Vivix merupakan tonik anti-penuaan yang sangat bagus. Kaya dengan resveratrol yang tinggi antioksidan, ianya mampu membantu mengawal kerosakan sel hingga ke tahap DNA. Selama ini, cara kehidupan kita yang banyak mengambil makanan yang diproses, makanan ringan dan sebagainya membuatkan sel badan kita semakin merosot. Dengan adanya Vivix sebagai makanan tambahan setiap hari, badan kita akan lebih sihat dan kulit lebih ceria.

Collagen Powder

Collagen yang berkualiti di mana sumber utamanya daripada Red Snapper Scale, berdaya ketahanan yang tinggi kerana ianya dari ikan laut dalam. Collagen memberi keanjalan pada kulit, mengurangkan jeragat dan bintik hitam. Collagen juga menyokong kesihatan sendi.

Sustained Release Vita C

Mencantikkan kulit- Ambil Vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat. Membentuk Kolagen - Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mengurangkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.


Ini lah dia set kegemaran saya, tetapi kena stop buat sementara waktu, cuma boleh makan Sustained Release Vita C je dulu. Sekarang tengah mengandung, jadi saya makan vitamin cantik khas untuk ibu mengandung sahaja dulu. Nanti lepas pantang boleh start balik dengan Set Flawless Beauty ni. Baru lah suami jatuh cinta setiap masa kan hehehehe. 

Nak borak-borak pasal Set Flawless beauty ni, whatsapp Jiha ye di 0123807024. Best beli Set Flawless Beauty ni sebab dapat banyak benda Free.

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Kedai Perabot MURAH di Pulau Pinang

Since ramai sangat yang bertanya tentang almari gojes khas untuk stok Shaklee tu... ok let me share
Memang kedai perabot ni MURAH la di area Pulau Pinang ni. Jiha discover masa mula-mula pindah Penang dulu sebab nak mencari stove cabinet. Since rumah sewa kan, cari yang murah la. Rumah sendiri nanti, kalau ada rezeki baru la pasang kitchen cabinet idaman kalbu ahahahaha.
So google punya google jumpa la... stove cabinet nya RM120 je. Rata-rata kedai yang kami survey, paling murah pon rm300, kualiti yang sama malah ada yang lagi teruk kualiti pun ada tapi mahal. Oh NO...tidak berbaloi. So akhirnya kat kedai Uncle tu, dapat beli stove cabinet dan cabinet untuk letak pinggan mangkuk semua. Puas hati hehehhee.
Almari stok Shaklee ku yang murah. Nak yang macam Ikea macam neni Hadhatina punya, tapi tak muat kereta la pulak nak angkut dr sana ke Penang. And if nak kumpul order pon...kos lori semua tu jd mahal jugak. So google and jumpa satu kedai ni, kat Simpang Ampat. Tapi harganya RM700. So…