Skip to main content

Baby No 4?

Lama tak cerita perkembangan anak-anak kat Jihapimpom ni. Hehehe biasa lah cerita yang paling banyak dalam ni mesti la pasal anak pertama je, Aqeef Danial. Bila masuk Auni Nadra mula berkurang. Amna Haneena lagi la kan ehehehe.

Anyway now Amna Haneena nak masuk 1tahun 5bulan 8hb June ni. Semakin banyak keletah dia yang selalu menghiburkan semua. Ibu pulak ralit tengok lesung pipit dia tu hehehe. MasyaAllah, Alhamdulilah, Amna Haneena ni memang penyejuk hati ibu betul. 

Baby no 4? 3 bulan lepas kami dikejutkan dengan kehadiran orang baru. Heheheh serius sangat terkejut. Pregnancy sebelum ini memang mengikut perancangan. Dan perancangan kami manusia yang lemah ini, Amna Haneena last la kononnya hehehe. Semua barang baby dah kasi orang. Ada la satu dua je yang dia masih pakai macam rocker dan playyard. 

Little Baby

Rezeki Allah nak beri, kita terima dengan terbuka hati. Alhamdulillah, tahun ini InsyaAllah i'll become a mother of 4. Kalau ikut jarak ngan Amna 1tahun 11bulan nanti sebab EDD 12 Dec 2017. Tapi kalau ikut tahun selang setahun je la. Amna baby 2016, little baby, baby 2017. Heehehe.

Tapi kan , Amna Haneena ni quite  independent tau. Cepat catch up. MasyaAllah ibu dengan Amna ni tak penat sangat. Dan syukur masih ada rezeki ibu menyusukan dia lagi walaupun ibu preggy. Semoga dipermudahkan sehingga melahirkan Little Baby nanti. Amin

Comments

  1. seronoknya nak dapat baby lagi ! tahniah sis. doakan airah pulak lepas ni tak sabar nak ada baby

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga airah pula dapat baby lepas ni ye ..Ameen

      Delete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Kedai Perabot MURAH di Pulau Pinang

Since ramai sangat yang bertanya tentang almari gojes khas untuk stok Shaklee tu... ok let me share
Memang kedai perabot ni MURAH la di area Pulau Pinang ni. Jiha discover masa mula-mula pindah Penang dulu sebab nak mencari stove cabinet. Since rumah sewa kan, cari yang murah la. Rumah sendiri nanti, kalau ada rezeki baru la pasang kitchen cabinet idaman kalbu ahahahaha.
So google punya google jumpa la... stove cabinet nya RM120 je. Rata-rata kedai yang kami survey, paling murah pon rm300, kualiti yang sama malah ada yang lagi teruk kualiti pun ada tapi mahal. Oh NO...tidak berbaloi. So akhirnya kat kedai Uncle tu, dapat beli stove cabinet dan cabinet untuk letak pinggan mangkuk semua. Puas hati hehehhee.
Almari stok Shaklee ku yang murah. Nak yang macam Ikea macam neni Hadhatina punya, tapi tak muat kereta la pulak nak angkut dr sana ke Penang. And if nak kumpul order pon...kos lori semua tu jd mahal jugak. So google and jumpa satu kedai ni, kat Simpang Ampat. Tapi harganya RM700. So…