Skip to main content

Bisnes dari rumah untuk Suri Rumah

Suri Rumah pun perlu ada income stabil kan, setuju tak?


Macam Jiha yang pernah bekerja dulu, dah biasa ada gaji, kalau tiba-tiba nak berhenti nak jadi suri rumah tanpa gaji, mesti rasa tak biasa.


Memang suami sediakan semua dan duit belanja, tapi kita pun kadang-kadang (hehehe yeke kadang-kadangπŸ˜‚), ada nak shopping extra kan hehehe.


Mac 2018 bersamaan dgn birthday Auni Nadra ke 5 tahun, bermakna genaplah Jiha menjadi suri rumah berkerjaya dengan bisnes Shaklee, Alhamdulillah 


Memulakan bisnes Shaklee dalam pantang hehehe dan bulan kedua naik rank pertama dalam Shaklee, naik rank secara solo tanpa anak2 Shaklee. Sweet memory.


Eh eh now pun dalam pantang ni. Harapan nye dapat melahirkan lebih ramai leader dalam #teamIron. Sama-sama kita naik rank di bulan Januari 2018 ni. Jana income tak kira lah anda suri rumah ke atau bekerja ke. Dua-dua golongan ni pun boleh buat bisnes Shaklee. 


Yang penting ada usaha dan konsisten. PASTI DAPAT. Siapa usaha dia dapat, InsyaAllah.


Need guide untuk memulakan bisnes Shaklee?


Meh borak2 dengan maktang ni. Aura berpantang ni lain macam sikit. Pantang 2013 naik rank Supervisor


Pantang 2018 lahirkan lebih ramai Supervisor dan Coordinator dan sendiri jom naik rank Key Coordinator 😘😘😘


Amin Ya Rabb


#tsunamiShaklee

#tsunami2018

#NajihahRazali

Comments

Popular posts from this blog

Kedai Perabot MURAH di Pulau Pinang

Since ramai sangat yang bertanya tentang almari gojes khas untuk stok Shaklee tu... ok let me share Memang kedai perabot ni MURAH la di area Pulau Pinang ni. Jiha discover masa mula-mula pindah Penang dulu sebab nak mencari stove cabinet. Since rumah sewa kan, cari yang murah la. Rumah sendiri nanti, kalau ada rezeki baru la pasang kitchen cabinet idaman kalbu ahahahaha. So google punya google jumpa la... stove cabinet nya RM120 je. Rata-rata kedai yang kami survey, paling murah pon rm300, kualiti yang sama malah ada yang lagi teruk kualiti pun ada tapi mahal. Oh NO...tidak berbaloi. So akhirnya kat kedai Uncle tu, dapat beli stove cabinet dan cabinet untuk letak pinggan mangkuk semua. Puas hati hehehhee. Almari stok Shaklee ku yang murah. Nak yang macam Ikea macam neni Hadhatina punya, tapi tak muat kereta la pulak nak angkut dr sana ke Penang. And if nak kumpul order pon...kos lori semua tu jd mahal jugak. So google and jumpa satu kedai ni, kat Simpang Ampat. Tapi harg

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye. Stok kena sentiasa ada hehehehe Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe) Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe. Version 2 : Selera Suami ku (Yus) Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan k

Pengalaman Sendiri Punya Cyst Semasa Mengandung

Cyst semasa mengandung? Lately ni dapat tahu beberapa orang yang keguguran sebab cyst dah pecah. Allahu sedihnya tetapi Allah sebaik-baik perancang. Kita kena lah redha dengan segala ketentuan-Nya. Jiha nak kongsi pengalaman Jiha sendiri ada cyst semasa mengandung. Post ini agak panjang dan bereemosi sedikit hehehe. Cyst pada kehamilan ketiga Pengalaman ini bermula pada April 2015 . Instinct rasa macam mengandung ditambah pula dengan period yang tak kunjung tiba. Masa ni anak kedua iaitu Auni Nadra dah pun 2 tahun jadi memang Jiha plan untuk conceive. Pergi ke klinik panel, doktor agak keliru samada yang di scan itu adalah kantung bayi ataupun cyst. Tak sempat tunggu nak jumpa Dr Rosita di Pearl Maternity Hospital, Jiha pergi ke klinik pakar lain malam tu.  'Awak tak pregnant tapi ni cyst' Allah...menitik airmata. Bukan sebab doktor kata tu cyst. Tapi sebab doktor kata 'Awak tak pregnant', sedangkan instinct ni kuat rasa pregnant. Kemudian Jiha ikhtia