Skip to main content

Bisnes dari rumah untuk Suri Rumah

Suri Rumah pun perlu ada income stabil kan, setuju tak?


Macam Jiha yang pernah bekerja dulu, dah biasa ada gaji, kalau tiba-tiba nak berhenti nak jadi suri rumah tanpa gaji, mesti rasa tak biasa.


Memang suami sediakan semua dan duit belanja, tapi kita pun kadang-kadang (hehehe yeke kadang-kadangπŸ˜‚), ada nak shopping extra kan hehehe.


Mac 2018 bersamaan dgn birthday Auni Nadra ke 5 tahun, bermakna genaplah Jiha menjadi suri rumah berkerjaya dengan bisnes Shaklee, Alhamdulillah 


Memulakan bisnes Shaklee dalam pantang hehehe dan bulan kedua naik rank pertama dalam Shaklee, naik rank secara solo tanpa anak2 Shaklee. Sweet memory.


Eh eh now pun dalam pantang ni. Harapan nye dapat melahirkan lebih ramai leader dalam #teamIron. Sama-sama kita naik rank di bulan Januari 2018 ni. Jana income tak kira lah anda suri rumah ke atau bekerja ke. Dua-dua golongan ni pun boleh buat bisnes Shaklee. 


Yang penting ada usaha dan konsisten. PASTI DAPAT. Siapa usaha dia dapat, InsyaAllah.


Need guide untuk memulakan bisnes Shaklee?


Meh borak2 dengan maktang ni. Aura berpantang ni lain macam sikit. Pantang 2013 naik rank Supervisor


Pantang 2018 lahirkan lebih ramai Supervisor dan Coordinator dan sendiri jom naik rank Key Coordinator 😘😘😘


Amin Ya Rabb


#tsunamiShaklee

#tsunami2018

#NajihahRazali

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Kedai Perabot MURAH di Pulau Pinang

Since ramai sangat yang bertanya tentang almari gojes khas untuk stok Shaklee tu... ok let me share
Memang kedai perabot ni MURAH la di area Pulau Pinang ni. Jiha discover masa mula-mula pindah Penang dulu sebab nak mencari stove cabinet. Since rumah sewa kan, cari yang murah la. Rumah sendiri nanti, kalau ada rezeki baru la pasang kitchen cabinet idaman kalbu ahahahaha.
So google punya google jumpa la... stove cabinet nya RM120 je. Rata-rata kedai yang kami survey, paling murah pon rm300, kualiti yang sama malah ada yang lagi teruk kualiti pun ada tapi mahal. Oh NO...tidak berbaloi. So akhirnya kat kedai Uncle tu, dapat beli stove cabinet dan cabinet untuk letak pinggan mangkuk semua. Puas hati hehehhee.
Almari stok Shaklee ku yang murah. Nak yang macam Ikea macam neni Hadhatina punya, tapi tak muat kereta la pulak nak angkut dr sana ke Penang. And if nak kumpul order pon...kos lori semua tu jd mahal jugak. So google and jumpa satu kedai ni, kat Simpang Ampat. Tapi harganya RM700. So…