My Review on Medela Swing =)

September 30, 2010

Baru sempat nak buat review on Swing ni... skang ni kat opis dah takde masa nak blogging, FB... rasa bersalah kot... sebab dah 'curik' sket masa utk pumping2 session hehehe

Ok here goes...Swing amat menyenangkan bg saya yang 'cik las' ni hahahaha... lebih details lg

1) kalau lah Jiha pakai manual, nescaya takkan bangun malam utk pump..ngantuk mengatasi segalanya hehehe...tp dgn ada swing ni..tadah aje..tadaaa ..oh tp hati2 ngan backflow (nanti japgi cerita lebih lanjut)

2) reduce masa kot.. let say satu sesi dlm 30min...Jiha guna swing 20mins or even less...

hahaha 2 je kot yang leh terpk..tp faktor no 1 tu la yg buat beli swing tu hahaha

oh ye ..pasal backflow tu kan...time pumping2 tu biasalah kdg2 susu kuar sekali byk kan... so die mcm tak sempat nak masuk ke botol.. die kuar ke tubing pulak... bahaya ni sebab susu leh masuk dalam motor, kang rosak lak ... what i did... lepas2 kan sket breast kite tu... bg angin masuk sket...bg pressure nye berkurang..so nanti susu tu terus je mengalir ke botol... masa mula2 tatau tu kan..agak bengang la sebab tgh syok2 pump.. susu masuk dlm tubing die lak... so kene stop jap... tp skarang tiada masalah itu lg hehehe

p/s: since abes pantang, terus dah tak consume ape2 yg boleh tambahkan susu dah..busy sgt..dh keje ni lg la tak sempat..weekend ni misi mencari source2 yg boleh tambahkan susu..yeah... so far sehari dpt pump 24oz utk Aqeef..nanti makin besar makin byk la kene pump kan..

p/s lagi: ada jumpe dlm kitab my dad, amalan utk tambah kan susu ibu... tulis surah yassin dgn menggunakan safron di atas pinggan.. kemudian curahkan air pada pinggan tu.. pastu minum...
yang Jiha agak confuse..safron tu nak buat mcm dakwat ke...pastu besar mana lak nak cari pinggan tu..any ideas?

LAGI ARTIKEL MENARIK

8 comments

  1. sehari 24oz???????? jelessnye jiha

    ReplyDelete
  2. Salam,

    safron tu ader yg jenis liquid kalau tak silap.tp kat msia tak tau pula nak dapatkan kat mane...
    boleh tulis atas pinggan yang seramik putih tu. contohnyer,pinggan yg besar kaler putih yg kite makan kat hotel tu...

    ReplyDelete
  3. wuhhuu..x sabar mahu menggunakan my swing tu..currently baby rafique sangat kuat mengempeng..try jugak pump smlm, tp sket sangat dapatnyer..yg lain dah selamat ke dalam perut rafique kot..hehehe..

    ReplyDelete
  4. nieza pon tgh survey breast pump.. ingt nk beli yg swing ni.. :)

    ReplyDelete
  5. lg satu tips nak elak backflow, letak moto tu lebih tgi drpd bekas pump... setakat ni, sy ok cmtu.. =)

    ReplyDelete
  6. elly: jiha buat 3 session kat opis,, pg, lunch n petang... Dpt dlm 18oz je..kat umah lak sebelah susu aqeef, sebelah pump... Opis jiha jauh so kene sediakan stok lebih sket

    anon: yeke..nanti nak try cari la yg liquid nye

    deena: hehe jiha dulu awal2 pon tak dan nak pump..aqeef ngempeng aje heehe

    niza: hehe rasanya ok swing ni

    anon: oyeke..patut la.. Sebab selalu pump atas katil n kat opis bersila kat lantai..motor mang kt bawah..lepas ni cuba la..thank u

    ReplyDelete
  7. jihaaaaa...
    nk tgk ur father buat ring sling....
    ri2 aku buat,hampehhhh....
    nk menuntut ngn ayah ko laa..kikikiki
    ok..xde kaitan dgn swing.. :D

    ReplyDelete

Thanks Lovelies