GBS Positif pada Ibu Hamil Bukan Perkara Kecil

August 31, 2015

Assalammualaikum,

Group B Strep (GBS) ialah jangkitan bakteria pada vagina atau rektum ibu hamil. Ibu hamil yang GBS positif berisiko menyebarkan bakteria kepada bayi semasa proses melahirkan. Ianya boleh menyebabkan kematian kepada bayi ataupun infeksi yang serius pada bayi. Nauzubillah.

gbs positive

GBS test.

Ibu hamil disarankan untuk menjalankan pemeriksaan untuk GBS di hujung kehamilan. Sekiranya ibu disahkan GBS Positif, Ibu akan diberi rawatan antibiotik semasa proses kelahiran agar dapat mengurangkan risiko bayi terkena infeksi. Ibu juga berkemungkinan terkena infeksi pada uterus semasa dalam pantang sekiranya GBS positif. 

Ikhtiar untuk cegah dari awal.

Ibu hamil boleh ikhtiar untuk mengelakkan dari terkena GBS positif ini. Selain mengamalkan Set Prenatal Shaklee yang mengandungi khasiat lengkap untuk ibu dan bayi, ibu perlu ambil Garlic Complex sebagai antibiotik yang semulajadi untuk membantu mengurangkan risiko GBS Positive. Ianya antibiotik semulajadi yang selamat digunakan untuk ibu hamil.

ubat untuk gbs positif

Kepentingan Supplement Garlic Kepada Kesihatan Tubuh 

1. Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana mengandungi ekstrak spearmint.

2. Merupakan Antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkan sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida.

3. Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit alergi seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis.

4. Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung perut, senak perut, ulser gastrik dan ketidakhadaman.

5. Menstabilkan tekanan darah tinggi dengan pengambilan konsisten 2-4 biji tablet Garlic sehari selepas makan. Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang     merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini antara penyebab tekanan darah tinggi meningkat.

6. Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam tubuh dan sekaligus menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia yang terkandung dalam tubuh tanpa kita sedari.

7. Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.

8. Membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana mengandungi sebatian selenium+germanium+acid amino yang melindungi tubuh dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser.

9. Mengelakkan Odema iaitu air tekumpul dalam badan terutama pada kaki dan pergelangan kaki.

10. Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan bronkitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus).

11. Bagi yang mempunyai Diabetes - Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan meransang hati untuk mengawal gula dalam darah.

12. Mampu melawan bakteria dan smeua jenis jangkitan pada:       

~Kerongkong & Telinga (throat & ear infection)
~Perut memulas (stomach upset)
~Cirit-birit (Diarrhea)
~Bronkitis
~Luka-luka (infected wounds)
~Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada, sistem air kencing      

Sekiranya ibu ingin konsultasi lanjut tentang Set Prenatal dan Garlic Complex,

ibu hamil terkena gbs positif
Set Prenatal pun ada Vita C sebagai ikhtiar meningkatkan imunisasi.


Hubungi saya sekarang 
Najihah Razali
whatsapp : 0123807024
email : sitinajihah83@gmail.com
Facebook : Najihah Razali

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies