Ubat Hilangkan Uric Acid Supaya Tidak Lagi Menanggung Sakit Bisa

August 26, 2015

Assalammualaikum,

Bukan orang tua sahaja uric acid nya tinggi kan. Uric Acid ini boleh menjadi penyebab kepada gout. Ye saya salah seorang yang muda lagi dah kena gout disebabkan masalah uric acid yang tinggi. Sejak umur belasan tahun lagi. Ubat untuk uric acid? Dulu memang bergantung dengan pain killer sahaja. Pain killer yang agak kuat pula tu iaitu Arcoxia. Sebab terlalu sakit sangat.

ubat sakit gout

Alhamdulillah sudah lama saya meninggalkan sebarang ubat mahupun pain killer. Saya hanya mengamalkan vitamin dan mengawal pemakanan saya.

Antara makanan yang perlu dikurangkan ialah;
  1. Organ dalaman seperti hati, limpa, paru 
  2. Kekacang
  3. Makanan laut
Kalau nak makan, kena berpada-pada. Ye lah semua tu sedap kan, susah juga kalau tak makan langsung.

Manakala vitamin yang saya amalkan (yang sesuai untuk orang mengandung)

ubat sakit gout

  1. Omega GuardAsid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui didalam ikan laut dalam. Kedua-dua asid ini dipercayai mampu mengurangkan keradangan pada sendi pesakit
  2. Performance DrinkMemastikan tubuh pesakit sendiri mempunyai kandungan air dan gula yang cukup agar tidak berlaku dehydration.
  3. Sustained Release Vita C - Pesakit Gout tidak boleh mengambil vitamin C dalam dos yang berlebihan. Cukup sekadar 500mg -1000mg. Vitamin C membantu buah pinggang menyingkirkan uric acid.
Ketiga-tiga vitamin di atas sesuai diambil oleh wanita mengandung yang mempunyai masalah gout, manakala untuk yang tidak mengandung, boleh menambah Alfalfa dan Vivix dalam set ini.
  1. Alfalfa Menyingkirkan toksik secara lembut dari badan. Pengambilan alfafa memerlukan pesakit mengambil air yg banyak utk tujuan detox
  2. Vivix Melindungi DNA, memperbaiki DNA, memberi impak positif kepada pengawalam genetik, menggalakkan pembentukan mitochindra didalam sel, melambatkan pembentukan protein AGE yang menyebabkan kerosakan sel
Sakit bisa yang dulu kerap saya alami kini telah berkurangan sangat. Alhamdulillah. Sekiranya anda berminat untuk dapatkan Set Gout ini, boleh hubungi saya di ; whatsapp Jiha 0123807024

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies