Skip to main content

Minum Vivix sebagai Ikhtiar Masalah Paru-paru Berair

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Paru-paru berair ataupun dikenali dengan Pneumonia, merupakan sejenis penyakit radang paru-paru. Punca paru-paru berair di antaranya ialah jangkitan bakteria, parasit, virus, fungi, bahan kimia ataupun jika terdapat kecederaan kepada paru-paru.



Simptom Paru-paru Berair

  • Batuk
  • Sakit Dada
  • Demam
  • Kesukaran Bernafas

Pesakit paru-paru berair perlulah mendapat rawatan hospital dengan segera. Selain ubat yang dicadangkan oleh doktor, pesakit paru-paru berair juga boleh ikhtiar dengan mengamakan Vivix. Salah satu kandungan Vivix iaitu 'purple carrot' kaya dengan anthocyanins yang sangat bersifat anti-radang. Ianya mampu membantu mengurangkan keradangan pada paru-paru.

Testimoni Vivix untuk paru-paru berair. 

Kredit kepada HealthyBeauty Cempaka Putih.

TESTIMONI : PNEUMONIA~PARU-PARU DAH PARAH
18/05 - Dapat berita abah warded wad 8 di Hospital Pakar Sultanah Fatimah Muar sebab batuk kering & demam x henti2... padahal abah x merokok...apatah lagi minum arak... hati anak mana yang x risau bila dapat berita macam tu... kena lak anak2 tengah exam... tahankan hati jer nak terus berdezup balik muar... dari JB call hospital muar & dimaklumkan abah suspected PNEUMONIA... luluh rasa hati nie... airmata jangan cakap laaaa... dah macam air hujan...
19/05 - Call henpon abah & abah cakap masih x tau lagi result doctor... jantung, ambik darah, tibi, x-ray & sebagainya semua dah buat... just tunggu result... abah masih lagi batuk kering & demam... kata abah kepala pening & x bole bukak mata sebab tengok semua berpusing2...
20/05 - Dari wad 8 abah berpindah ke wad 2 (mcm wad kuarantin jer)... abah kata doktor cakap PARU-PARU ABAH DAH PARAH & terpaksa dipindahkan wad yang jauh dari org ramai... doc kata kemungkinan berminggu2 abah kat hospital untuk reduce kan kuman kat paru-paru abah...
21/05 - dapatkan nasihat & suggestion produk Shaklee dari Master Danieal & Master Dr. Desmond... 2 botol Vivix utk 6 hari, 2 kotak Nutriferon, Vitamin C, Garlic & Omega untuk abah... tunggu anak2 habis periksa terus ambik anak bawak balik... sebelum balik muar, singgah rumah ayah mertua dulu coz ayah pun x sehat... pukul 10 malam terus berdezup balik muar... hantar anak2 rumah mak... tepat 12.30 malam sampai hospital muar & terus masuk tengok abah terbaring kat atas katil... sebelum tu dah siap2kan Vivix bancuh dlm botol... kejutkan abah & sembunyi2 suruh abah habiskan air vivix... minum skali dengan nutriferon... abah kata sedap tapi kelat... pukul 2 pagi baru balik umah mak...
22/05 - melawat abah kat hospital... dah siapkan air vivix gak untuk abah dari rumah... bagi abah minum vivix + nutriferon + vita c + garlic + omega... abah mengadu minum vivix malam tadi asyik nak membuang jer... bagus la tu...buang toxin... tengah duduk berbual ngan abah, tiba2 abah batuk kuat & keluar seketul kahak yg banyak & pekat... abah kata selalunya batuk x ada kahak...aritu batuk keluar kahak mcm tu... nurse yang check bagitau demam abah dah kebah... 

10 malam anak2 dah tdo ingatkan nak pegi hospital tengok abah lg, abah bagitau dah bole discharge... pukul 12 malam abah discharge dari hospital... 

23/05 - ptg abah dah bawak motor tengok kedai makan abah... pastu masuk kebun tgk pokok buah2an, ayam, itik, angsa, merak & arnab kesayangan abah...
Syukur Alhamdulillah, doa kami termakbul & usaha kami berhasil bila tengok abah kembali sihat & bole pusing2 kebun...
KESIMPULANNYA kat sini, DOA + UBAT DOKTOR + PRODUK SHAKLEE = PNEUMONIA BERANSUR PULIH.

Lagi Testimoni Vivix

Dah tak batuk berdarah dah
3 hari lepas, seorang customer nak beli Vivix untuk adiknya. Kena jangkitan kuman dalam paru-paru. Darah penuh dah sebelah paru-paru. Batuk berdarah. Dah seminggu kat hospital, doktor nak tambah antibiotik lagi kuat sebab nampak worse. Hampir kena tebuk keluarkan cecair.
Semalam dia telefon. Nak beli Vivix lagi. Untuk pesakit sebelah katil adiknya pula.
Bila ditanya, macammana keadaaan adik. Alhamdulillah, dah improve sangat katanya,
Sampai ke hospital semalam, sempat berborak dengan adiknya. Katanya sebelum makan Vivix, bila batuk aje mesti berdarah. Darah fresh merah pulak tu.
Baring mengiring pun darah boleh keluar dari mulut begitu sahaja.
Alhamdulillah, lepas ambil megadose Vivix, esoknya dah tak ada darah bila batuk. Keadaan dah improve sangat-sangat dengan kuasa Allah.
Masa sampai hantar Vivix, ibunya tanya 'satu je ke?'. Rupanya bukan seorang pesakit dalam wad tu yang berminat nak beli. Ada dua orang lagi. Mungkin nampak improve adik ni banyak sangat.

Hubungi saya

Sekiranya berminat untuk ikhtiar dengan Vivix, anda boleh beli sendiri secara online DI SINI.

Ataupun sekiranya anda ingin dapatkan konsultasi lanjut dan penjimatan hebat, boleh hubungi saya di;

Whatsapp 0123807024
Email : sitinajihah83@gmail.com
Facebook : Najihah Razali
Fanpage : Sihat & Cantik dengan Najihah Razali

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…