Skip to main content

Aktiviti Ahad

yes...gara2 imsomnia konon...akak bangun pukul 12 ok...hahaha mau kene reject ngan mak mertua hehehe...pale rase ngeng ngeng ngeng je ..pening

call MHIK..die pon baru bgn.. oh rindunye kat MHIK *gatal padahal hr2 jumpe

dh bgn malas nye nak mandi...otak ligat pk nak settlekan issue customer Jepun *lorat* before shut down ni..aiyorkkk itu belum issue2 yg lainnye....oh rase mau pitam n sumpah MHIK jd jutawan hartawan so that I leh tender 24hr notice to Chai..hahaha bermimpi tak salah... hr ni pon takde order...so off jap membuat cupcakes....

15minit kemudian...guling2 lagi.. kerja byk konon tp rase mcm mls nak layan...mungkin malam karang *iaitu sekarang* akan lebih rajin... haha tak jugak

MHIK call ajak mandi..oppsss shilap plak...ajak makan same...terus akak bergegas mandi manda n siap2... n konon2 nye bawak le laptop sekali nak ber wifi2 an konon nye..tp wifi problem pulak kat KFC QBay tu...alahai..buat gebeh bahu i je angkut laptop...

jeng jeng jeng...pastu acara i menghabiskan duit MHIK hahahaha.... tak la saya tak materialistik ok..walaupon keje material engineer...tp tahap materialistik tu masih terpelihara lg hehehe...MHIK yg nak shopping bagai..i bg suggestion je...yes...kami..kami ke heheh MHIK bought peti ais n TV...yeyey..aku pulak beria2.. ahhh saje je nak sibuk beria2 jugak... tp yg paling best saat MHIK bisikkan kat telinga...'ni utk rumah kita'... ohhh hidung kembang kuncup... rumah kita.. bukan sekarang...bulan 7 ke? hehehe tunggu... this coming plant shut down..MHIK akan bincang ngan family die utk tetapkan tarikh..insya Allah mungkin bulan 7...ohhh tak sabarnye..tp pk kan preparation..akak jd malas nak layan...ohh pemalas nye aku... kalau kaya..upah aje wedding planner setelkan semuanya... tp akak tak cukup kaya hehehe

dah dah...Najihah..keje ko dh siap ke blom ni...BLOM... kang esok siap la ko men-jawab2 ngan mambang2 kat opis tu... ' Siti,any updates?..Siti,how's the FA result? Siti Siti...akak nak pengsan!!!

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…