Skip to main content

Mula


Imsomnia kah..eh betul ke eja ni... huhuhu dunno why tak leh tido ni... bdn penat sgt tp mata takleh nak lelap.. Penang-KL KL-Penang dlm sehari huh letihnye...tp berbaloi tgk wajah seri pengantin ida n faiz... congrats dear... Selamat Pengantin Baru!!
ok...nak cerita sedihsss sket hehehe
*With all gfs on my engagement day

The reason nape rase nak menulis mlm ni... because yesterday morning, had a long chit chatting with boo boo...lame tak borak ngan boo boo... n the main topic was about one of my pim pom... back then, both pim poms said that i am a supporter : support everything that my pim poms do, advisor : give advices when they needed them..hmm yeke..may be....sekarang? tak ke?


sedar pim pom yg dibicarakan dgn boo boo pg td mule menjauh..sedar lame dah... why? because MHIK is around? sorry if i am wrong... tp itu yg i rase dr mula... u menjauh tak semena, perlu ke menjauh dgn adanya MHIK di sisi i... hahaha ape la..it took years only i let out how i felt... lantak pi la (alamak lorat penang kuar,belum setahun jagung bermastautin heheh)...back to the menjauh thingy.. hmm may be that is the reason i nye supporting and advisoring skills menghilang... SEBAB? u never share with me anymore..all the things happens in your life now... semua i dgr dr org lain.. sad... but the saddest part actually the 'cerita' yg i dgr itself.. maybe i am not in the right position anymore to give advices..as then you'll said that 'org tak kan paham ape yg u rase'...but i know u deserve better...kenapa nak menunggu benda yg tak pasti? *or dh pasti, i je yg tatau =) (cos u never share anymore...*lagik sengaja tekankan).... All in all, takde seorang kawan pon yg mendoakan ketidak bahagiaan kawan nye yang lain...


So pim pom...if you happen to read this blog.. i selalu doakan u dpt jodoh yg menyayangi u seperti mane u menyayangi die... or best..yg sayang u lebih dr u sayang die *walau ini u tak percaya..

Comments

  1. hehehe...bese la u...org pn de pasang surut...mgkn die rs lom ms tuk die merujuk pd u...n yes..same la yg i rs...even 'cerita' 2 pn i dgr dr org lain mulenye..sbb i dh de wanzul ke? hiks....myb she needs time...we give her time occay! =))

    anyway..welcome ye ke dunia blog yg penuh mencabar..wakaka..poyo..tah pe2 yg mencabar tah.. =)

    ReplyDelete
  2. Allo kezen!!

    Insomnia la..
    salah eja disitu ehehehe..


    kawan yg baik akan sentiasa menerima kwan yg lain seadanya, wlpun nampak n rasa cam dia xpeduli.
    jgn risau k kez..

    ReplyDelete
  3. kalau bukan u girls yang i hope to understand shud understand, then i do not know who else to turn to..

    u, i am so sorry to make u feel this way.

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…