Skip to main content

Entri pertama tahun 2009

cuti dah nak abes..
liat btol nak ke keje.. isnin ni cuti lg..amek cuti extra hahaha..ptg senin terpaksa gagahi pulang ke tanah penang tu adoyai...selasa dh kerja ayorrrkkkk

semalam jalan2 lagi, tp ngan mama pulak..semua house lg..jgn tak percaya.. i buat sendri tau bunga telur..muahahahah bangga sketss...tak sangka buleh buat..tp baru siap 4 je..ade lg 56 kuntum lg hahahahah muntah la aku nak siapkan

semalam lepas beli bahan nak wat bunga telur tu, gi singgah MYDIN.. paling malas gi sana sebab ramai org berasak2..n tolong..ade yg keti bau lengit masyem segala..akak mcm mau pengsan hahaha..tak sampai seploh minit pon kat sana cos abah pesan beli kacang badam je... nasib

then, we head to JAKEL idamanku slalu...jeng jeng jeng kan dh terbeli kain sanding..hmm mang nak beli pon sebab warna idaman i tu susah nak didapati di mane2 butik pengantin..kalau nak suruh butik beli kain mcm warna tu, sewa nye lg mahal, baik aku beli kan hehehe dpt kat diri sendri teruss...*gara2 shopping tak hengat, i jd pemiskin tegar bulan ini..ohh lambatnye nak ujung bulan hahaha

then terpandang pulak cadar.. i n mama dok belek la hehehe..n dua2 terberkenan satu cadar ni.. simple je design die tp egyption cotton nokss..ahakksss shedap la i tido ngan MHIK nanti di mlm pengantin *hiks gatal sungguh

n yeay, dh tambah lg brg dibeli, perfume n handbag tp jauh nun di saudi lg brgnye, pesan kat kaklong... yeah

Checklist barang hantaran
yus --> jiha
1. Jam -- Done
2. Make Up -- Done
3. Cincin n Mas kawen -- KIV
4. Hantaran -- KIV
5. Perfume -- Done
6. Set Spa -- Done
7. Handbag n Shoe -- Done
8. Misteri 1 -- KIV
9. Misteri 2 -- KIV

jiha --> yus
1. Cincin -- KIV
2. Jam -- Done
3. Shirt n pants -- Done
4. Wallet n belt -- Done
5. Shoes -- Done
6. Quran -- KIV
7. Jubah Solat -- KIV
8. Perfume --Done
9. Cupcakes -- KIV
10. Buah -- KIV
11. Misteri 1 -- KIV

Comments

  1. uhhh..ape misteri tu??hehe..hantaran kawen i ari tu takder makanan lansung..eheh

    ReplyDelete
  2. hehehe takde idea la nak bg barang ape hehehe

    ReplyDelete
  3. hahaha...i pn mcm xde mknn je nnt..kecuali cake! hahahahah..tp duit nan ado nk bli..hiksss...tgu raya cina nye sales la kot...ade ke? hahaha...

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…