Skip to main content

Kehidupan Baru

ehem ehem...

dh cukup seminggu di tempat kerja baru... so far so good, but totally different environment.. totally!!!

rase macam induction mase mule2 masuk UiTM dulu...hehehe tp seronok la dpt belajar byk ilmu baru... tak sabar nak tunggu 10April ni utk di 'attach' kat lab...semangat akak nak keje nokss, keje ni byk mase utk diri sendiri...utk develop skills...utk further study...Amin

oh tpt kerja baru tu kat Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang...sgt la ceruk hehehe tp thank god ade highway MEX tu..setengah jam dh sampai keramat nokss... tp malam takde life sgt la situ..unless kalau nak berjimbe2 ke Alamanda..tu la pon yg paling dekat...tp BBST ni sgt la tenang..sgt seswai utk org yg berfamili yg tak suke hiruk pikuk kotaraya..hahaha tp i suke hiruk pikuk Kuala Lumpur hehe

seronok la kan dpt kerja baru yg less pressure compare to previous jobs tp the saddest part is have to separate with beloved MHIK...rindu kan tunang i tu huhuhu..hr2 nangeshhh (ye saye mang kememe)

tp minggu depan ni MHIK nak turun sini...we all nak pegi ambik ukuran baju nikah n sanding...sekali sekala MHIK kene turun KL la utk uruskan hal kawen...oh lg 4 bulan saje..ngeri u akak tak slim lg..nanti MHIK ngomel hahahah

lalalala happy tp pening juge pk bajet kawen ni...mintak izin nak pengsan sekejap

Comments

  1. hoii xslim lagik mane leh g ukur baju tawen!!
    nnt either terXXS or terXXXXXXXL.. (exaggerate kengerian mu kuikui..)

    ReplyDelete
  2. hehuhehu takpe itu boleh fitting

    need uolls, anol, anak2 dara mak esah jd ajk mejlis kawen nanti hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…