Skip to main content

Choices...

Almost sebulan dh now in Sirim BBST, so far so good; great colleagues, working hours from 8 to 5 (haha really enjoying this)....Isnin ni bakal attached to the lab..wah tak sabar rasenye and mintak2 pilihan yg i pilih ni betul...InsyaAllah..hahaha n lagi tak sangka di BBST ni akak aktif bersukan hahaha futsal la, badminton la...sampai lenguh2 badan akak ni nokkssss...jgn tercabut sudeh.. hehehe

Cume yg agak lara bile have to berjauhan ngan MHIK...huwaaaaaaa rinduuuuuuu, actually i have one offer in penang...the offer is quite good i guess, the pay is better and most importantly, dekat ngan MHIK...tp lepas bincang mendalam ngan MHIK, with the economic situation now...better stay in Sirim...lagi pon we all mang plan utk settle down here in KL...cume tunggu masa je utk MHIK pulang ke sini semula...tp sob sob sob bile la agaknye....mintak2 la cepat gamaknye MHIK dpt keje kat sini...

Another pilihan yg i membabi buta tolak adalah interview TPM...huhu abah tau mesti kene marah.... recalling kate2 PM Zul, "sape yg takde soul utk mengajar, better don't" ye...itu saya la tu...takpe la maybe ada hikmah di sebalik semua ni...secara tak langsung i dh menolong beri ruang kepada org lain yg btol2 ada soul utk mengajar..dpt pahala jugak kan hehehe

So far every weekend sepanjang bekerja di BBST ni i balik hehhee.bukan homesick ok...tp penat lelah menguruskan hal kawen.... lg 4 bulan je...so many things to be done..ayoyo byk abes duit huhuhu...jd pemiskin tegar lagi la nampak nye now....mintak2 rezeki kami selepas bergelar suami isteri nanti bertambah2...amin...Hehehe tak sabar tp nervous utk tunggu this coming 070809 ni..."Selamat Pengantin Baru, semoga kekal abadi, bahagia ke anak cucu, semoga murah rezeki.........." (GFs tau nada suara i menyanyikan lagu pengantin di atas..ye saya nyanyi sambil taip itu lirik hehehehe)

p/s: windu GFs

Comments

  1. i tak sabar nak nyanyi "bulan haji, telah tiba lagi.."
    hehehe
    u all the best k. jangan tensen2. nak kawen mmg payah. tau kan.
    :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…