Skip to main content

Aktiviti2 memenatkan diri tp sgt berbaloi...weehuuu

ohh some weekend...
penat sungguh weekend kali ni ditambah dgn demam selsema ku ini.... jumaat balik keje terus shoot ke spa *syiok...
Saturday..
gi Jalan TAR konon nak cari karpet kat Jakel Carpet..rupenye dh tukar jd outlet Ariani...cis punah harapan nak beli karpet Jakel hehehe....head to Bazaar cari tudung nikah....tudung di Ariani sgt la mengarut mahalnye...tepek2 sket manik n sulam RM450..tak ke ngarut itu...selendang chiffon yg ade sket manik2 di ujung2 tu RM850..sgt mengarut kan uollss....beli di Bazaar lagi puas hati...murah dan cantek hehee
then masuk pule ke Semua House...sgt blurr...tgh nak cari idea menghias hantaran..sgt la blurnye ohh...last2 tak beli pon hehehe...balik dgn tudung je sebagai hasil...oh lupe..ada beli sedikit hadiah utk doorgift jemputan lelaki family MHIK =)
petang pule dlm 530pm Aunty Murni dtg utk tgk tapak nak naik pelamin nanti...ok spot telah pon dipilih and already set the budget for the pelamin and bilik tido...ohhh sgt suke...sgt kurang dr budget yg i had in mind =)
kol 8pm pule, head to KL Sentral...balik Segamat uoll naik train sorang2 uolls...oh tegar je dgn tak bawak sweater nye..sejuk beku selsema aku hahahaaha sampai dlm kol 2am..abah n ijal amek
Sunday
bangun lambat...subuh tersasar oppsss....730am subuh gajah...tak sedar langsung bunyi alarm clock....siap2 then singgah umah bik jal berpoya2 sarapan jap...kol 11am pecut ke nilai...cis ramai gile org kat tol, almost 15minutes beratur nak bayar tol huhu...touchNgo tertinggal...sian geng TIPD tunggu lame di tol.....Kedut n wife sgt cantik berpersalinan coklat... ohh nak jd pengantin cantik juge =)
balik keramat siap2 ke Mandarin pule...mama belanja sempena birthday terkumpul anak2 heheeh..tp since dah masuk 2 minggu i diet..perut takleh terima sgt makanan buffet itu huhuhu rugi je uollss...jamah sket2 je tu pon dah munek....
Monday ...
balik keje semalam, terus gi Nilai 3 ngan housemate, dpt beli karpet and tambah sket lg doorgift...bunga rose idaman tak jumpe la uollss....frust aku
And yes...hujung minggu ni mau pampering myself lagi...oh sgt tak sabarnye =) =)

Comments

  1. wah,,,sungguh pack xtvt anda~

    xpe,bersusah2 skrg, nnt mase hari tu sume bejalan lancar.. insyaAllah

    ReplyDelete
  2. Ariani tu memang karut gila.. harga mcm ape je.. Tapi ade jugak orang beli..haiyohhh...
    agaknya sebab bayar Ekin mahal...

    ReplyDelete
  3. fara: ye sgt la pack kan...this weekend pon pack juge.....aiyoohhh memikirkannye pon dah penat hehehe

    ilot: itu la nokssss...tak koser nak abeskan duit ke situ je...sgt mengarut

    ReplyDelete
  4. tu lah pasal
    ariani adalah sgt merepek, pe ingat takat letak muka bini mawi tu
    teru nak mahal2..bengong je
    mmg la selesa pakai tudung dia kan
    tp kalau rege buat org sesak nafas
    comfy tak comfy
    asal poket den tak sesak nafas

    ReplyDelete
  5. *bukan peminat ariani pon* harga cekik darah..ala..bini mawi pakai pun xde santek mn kn...harap mahal je lebih..

    ReplyDelete
  6. Dayu: kan...sgt mengarut...memang tak akan la beli tudung di ariani itu...tudung tawen saya skarang ni murah dn bergaya hahaha perasan

    Amy-Wan: yup yup...u pakai tudung mase sanding itu pon sudah shomel =)

    ReplyDelete
  7. letak la pic tudung nikah?saya masih blum beli lagi..cadangnya nak buat seniri kot..hehe

    ReplyDelete
  8. dialicious: tudung kosong saje cos i plan nak pakai yg kerawang2 melekap kat kepala tu hehehe...btw tudung sarimah id tu..plain

    as for tudung sanding pulak... pon same tudung sarimah ID..tp i sub kat kawan i jahit the beads...die superb bab2 jahit manik ni hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…