Skip to main content

Another busy weekend!!!

Haih penat sungguh minggu ni...aiyayai

Jumaat
  • Taj n aunty murni datang utk bincang2....design pelamin have been finalized..yahoo...bese2 je pelamin ku..pelamin kecil je dalam umah..jadi la kan
  • Unfortunately, koleksi baju pengantin warna purple aunty murni takde yg berkenan di mate ku ini...so have to survey2 tempat lain
  • Alhamdulillah... please welcome Muhammad Alham Naufal....latest anak buah i...comel uollss...sebijik mcm muke kakngah nabilah die.... born around 5pm something...tada ini la gambar baby Naufal...comel kan =)

Sabtu

  • Pagi...head to hospital...melawat kakngah n Naufal....ohhh sgt comel...dalam lesung pipit die belah kanan....
  • Gi cari brg2 hiasan hantaran sket....oh huhuhu sebenarnye masih tak nampak lg nak hias hantaran tu camne
  • Gi few butik pengantin utk survey baju bertandang...OMG...yg mate aku ni berkenan semua sewa RM1k and above...oh tidak la.... membazir sgt rasenye kan....then discuss2 balik ngan MHIK, we all decide utk cari songket tabur je since sanding belah i nanti dh pakai french lace....
  • Pampering myself at Samara Spa Mediterranean.....jumpe promotion Spa ni kat Majalah Harmoni hehehe...treatment almost 3 hours....love the facial session... btw Spa ni near Jelatek....ok la not bad...boleh pergi lagi...harga pon quite reasonable =).... halus mulus kulit i ahahahaha....... plus die pon ade wat sket2 bridal ni....thank God.... die ada pulak songket tabur...warna purple die cantek pulak tu.... sewa around RM400 with aksesori nye sekali...OK tak eh?.... tp tu die tunjuk gambo dlm laptop die je since baju tu hantar dry clean...next weekend die tunjuk....i loike the colour n rasenye kene juge dengan kulit MHIK ku itu hehehe

Ahad


  • Bangun terus wat cupcakes...i think i need a break sampai wedding selesai..tak terkejar rasenye..mane nak buat cuppies..mana nak uruskan hal kawen
  • Head to Shah Alam: Deliver cakes, Gi singgah umah amy amek dulang Durr, Gi amek sample choc and lolichoc kat Brownpebbles....choc die sedap nokssss..i loike, Gi Pemborong Am tp tutup huhuhu, singgah Sayangku kraft...order paperbag cos warna yg i nak takde stok pulak huhu...bunga hantaran idaman masih belum dijumpai huhu, Gi umah Boo anta tudung utk dimanik2 kan oleh fashion designer Aisyah hehehe, Gi amek beg kat Aceed...oishhhh mcm superwoman kan i heheheh
Rase mcm mau pengsan...esok pagi2 nak kene bangun ke BBST pulak...keje keje keje

Comments

  1. wiken bagi bakal pengantin adalah masa untuk badan menjadi penat
    jgn harap lah nak gi tgk2 wayang ke
    mmg tiada masa..lg2 kalau dh semakin hampir
    lepas sebulan kawin
    baru lah dpt rasa nak dating2 smula nanti

    ReplyDelete
  2. hahaha itu la...lagi la mang takde nak dating2..tunangku itu jauh nun di penang huwaaaaa

    ReplyDelete
  3. xpe u..chaiyok2x...janji u puas hati even penat!!go girl!!

    ReplyDelete
  4. heya..just found ur blog..tarikh nikah kita sama ye..hehe..nak tanye u dh mintak sign dr qariah?kalo suruh bapak je antarkan borang tu boleh tak?saya pun sibuk buat cupcake..preparation kawin tu mcm x nampak apa2 pun.hehehe

    ReplyDelete
  5. farhana: hahaha pengsan

    dialicious: i blom lagi amek sign tu...agak blurr di situ hehehe..... hehehe lagi sket je nak sampai tarikh kite kan...nebes

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…