Skip to main content

Lagi 7 weekend je uollsss!!!

I have another 7 weekend before my BIG DAY..ayayaii sempat ke ni, mcm byk je bende nak kene buat...weekdays mang tak sempat nak buat sebab tak bawak brg2 pon ke BBST ni...so i mang buat during weekend je
  • This weekend i plan nak setelkan hias doorgift and igt nak buat kerongsang penanggah sendiri since stok bunga2 kecil masih byk...perlu ke letak duit kat kerongsang tu uolss? Mcm kurang sweet di situ hehehe...bukan kedekut tau, cume nampak tak shantek je
  • Bakul utk dayang2 bg doorgift kat para tetamu dah ade 3...siap hias dah... mcm nak tambah lagi ni...berapa byk lagi eh nak kene tambah..hmmm 3 more kot...cukup la kot kan
  • Nak cari TOYOGO juge utk doorgift storage..takmau nanti mase hari kenduri doorgift saya kucar kacir
  • Kad kahwin dah siap...Grazine akan pos laju..mintak2 by Saturday sampai... =) ..btw, kad kahwin saye sgt simple n murah uolss hehehe *bajet
  • Rumah saya sekarang agak busy, wif Baby Naufal and kakngah yg tgh berpantang =), so mama cadangkan i upah je kat org deco hantaran i itu... Space constraint huhu... maybe next week la kot bg dulang2 idaman, brg2 hantaran and few ribbons yg dh beli kat aunty tu... sebelum ni dah penah tgk hasil tangan aunty tu... memuaskan hati la.... and and and...aunty tu kate tak payah bayar duit upah...just bayar utk bunga2 and brg2 hiasan je..hehehe tp kene la jugak hulur2 kan heheh....
  • Oh...i'll pay a visit to Samara Spa lg...tp bukan nak manja2kan diri..nak tgk songket tabur warna purple itu... kalau ok mau booking =)

Tu je la kot plan utk minggu ini.......aim nak setelkan doorgift sampai abes....PENGSAN!!!

Comments

  1. banyak masa lagi ni
    lagipun tgk progress kamu mcm ok je dah tu
    jgn pening2
    buat mana yg larat
    jgn smpai tak tido
    *dan jgn ponteng keje sbb nak siapkan smua keje kat atas tu*

    ReplyDelete
  2. baik...saya tak ponteng...cume even di tempat kerja hati tetap pk hal kawen hehehe

    ReplyDelete
  3. uhuh kesian kezen aku ni..

    July nnt baru aku free weekend. Then maybe i could come over n help a bit (sambil ambil berkat org nk tawen sket ahakss!!)

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…