Skip to main content

TOLONG!!!

Confuse ni....

Kalau nak jumpe tok kadi and submit borang kahwin tu, pengantin laki kene ada sekali ke eh...the thing is bakal suami ku itu keje kat Penang.... die kene balik ke Johor utk di'interview' juga....

Then kat Selangor ni pon kene ada die sekali ke utk gi jumpe tok kadi n submit ke pejabat agama?...Abes la cuti die camni....tolong sapa2 clarify ye....

Comments

  1. rasanyer tak perlu.just p hantar je borang tu.tp kalo johor i'm not sure sbb kt johor dgr cite ada interview.

    ReplyDelete
  2. xyah la u..u jek g jumpe tok kadi n bawak 2 orang saksi borang...xyah bawak bakal suami pun..die x terlibat ape2..u n saksi je yg akan sign borang tu dpn die..

    ReplyDelete
  3. owhhh..mase jumpe tok kadi tu...borang laki pon kene bawak la eh..yus tak setel lg borang die...kat johor kene interview2 dulu....bukan simply amek borang je

    ReplyDelete
  4. kalau kat nak NIKAH kat JOHOR bakal suami kena ikut sskali untuk submit borang sebab lepas tu kena INTERVIEW skali..

    Kalau nikah kat negeri lain, x payah.

    ReplyDelete
  5. i jumpe tok kadi kt selangor aritu..masjid umah i je..i brought my dad as wali n 2 guy frens as saksi.it took us 10minutes je..borak2 yg lama.yg penting saksi bwk fotokopi ic siap2 ok sekeping.tu je..wali bleh tlg submit kan dgn jais.1 week before nikah baru jumpe tok kadi bagi form2 yg jais dh approve&surat kebenaran nikah skali.time tu bwkla tunang utk kenal2 tok kadi..heheeh..tips ni.

    ReplyDelete
  6. cik jiha,

    anda bleh rujuk pada kezen2 mu kat Johor yang dah tawen ittew.. :D

    ReplyDelete
  7. u.. settlekan borang laki dulu.. u boleh je gi amik borang dulu..tapi mase gi jumpe jurunikah kenalaa bawak borang laki.. pasal dier kena ader kebenaran nikah luar kawasan(lelaki sahaja).. mean, yus kena dapat kebenaran nikah luar kawasan dari jaij.. u gi jais, settle u jer and abah u... wali mesti ader!bakal laki tak yah.. cumer nati nak dekat nikah tu, suh laa yus gi jumpe jurunikah tu sendiri.. biar kenal jurunikah.. dulu ketip dier call je imam tu..

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…