Skip to main content

Honeymoon Lagi?

Hik hik hik...sukerr....after kenduri bertandang nanti, kami akan pergi honeymoon lagi tp sehari je since cuti dah tinggal sket je...jd lah...heheh

p/s : tak sabar...oh saya kene kuruskan badan lg...takut gemuk tak muat pakai baju tandang heheh

Comments

  1. ihiks... beauty pun x sabar nak pi honeymoon nih... every month tuh yang telah dijadualkan... huhuhuuu.... so u better make every month lah dear.. mengerat kasih...;-)

    ReplyDelete
  2. cantiknya kamu dengan baju nikah...

    ReplyDelete
  3. beaty: every month gi honeymoon nampaknye meskin la kami suami isteri hehehe.... tp memang seronok kan honeymoon =)

    astalavista: thanks...semua org pon cantik bile jd pengantin =)

    ReplyDelete
  4. hye jiha...slmt bpose!!i'm ur silent reader..mjlis btandang u bile?

    ReplyDelete
  5. hi anon, silent reader eh hehe thanks
    bertandang nanti 2 minggu raya =)

    ReplyDelete
  6. bestnye Jiha nak jadi pengantin lagi.dahla this time awak xyah buat ape2 kan cuma jadi pengantin.jelessss!huhuhuh

    ReplyDelete
  7. diah: pengantin dah tak berapa nak baru..mcm malu juge..tp mcm seronok juge hehehe sebab boleh bercantik2 hehehe

    ReplyDelete
  8. puan jiha...honey moon mmg best.. tp kita x pi lg.. this yr dh 3 yrs...teruk kan?!!!!! tp x kesah lah sbb husband kita ckp "every day is is honeymoon day.." hahahahaaaa

    ReplyDelete
  9. ouh, honeymoon lg???besh2....jgn lepaskan peluang ini..hehehe

    ReplyDelete
  10. K.Indot: hehehe i sebab hubby jauh so mane ade istilah honeymoon hari2 hehehe...

    farhana: feeling2 honeymoon lepas kenduri bertandang..merasa mcm pengantin baru lg hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…