Skip to main content

Lagi gambar kawen =)

lots of love =)

dari kiri: naza, pengantin hehe, hanim n liza

sempat posing hehehe

cantik tak bilik saya...kaklong yg deco =)

with pim pom =)

wa turun all the way from ganu...laf u

ni tgh praktis nak bersila mcm mana ni...before nikah ni hehehe..opps besar kan cermin

dgn Puan Amy...die solo, suami kerja

wif syaisya...cian demam..next will be her...can't wait =)

diapit oleh bakal pengantin

my 3 flower boys..nabil on the left malu sket..so papa nye kene teman sekali hehe

my kaklong and kakngah
pics taken from frens FB..tak sabar nak dpt album ni ayayaiiiii......
p/s: gambar honeymoon akan diupload soon..

Comments

  1. suke ngan tudung u. beli or tempah?

    ReplyDelete
  2. tudung sanding tu actually takde beads...i beli RM30 je kat PKNS Shah Alam..beadwork done by my bestfriend FOC...i pon sgt suke =)

    nikah pon dr jenis yg sama tp beli kat Jalan TAR RM15 je =)

    ReplyDelete
  3. thanks jiha..suke sgt due2 tudung tu.
    byk ye kt pkns..dekat kedai yang mane ye?
    jln TAR yang kt butik or yang kt kedai2 tepi jln tu?
    pandai la u cari...ade cari2 kat web kan, kalo nk buat camtu, harge rm150..tp x secantik yg jiha punye..

    ReplyDelete
  4. hehehe.. wink..wink... i pon suke sgt tudung u yg pink tu.. sape la yg amat berbakat yg jait tu :p

    ReplyDelete
  5. suriana: actually tudung tu mang harga die around that je RM15 to RM30...cume tudung pink tu brand ID...colour die cantik sket..kalau brand lain pink light je yg banyak...cube tgk belah dlm tudung kalau ada tag ID tu iye la tu...
    Jalan TAR yg dekat bazaar tu je...kain die sejuk and ringan..byk kat sana..u cube la cari hehe..and syaisya yg did the beadwork...most of design kat internet yg i jumpe i tak berapa nak berkenan...nasib baik syaisya ni sama wave ngan i..the design is exactly as i imagined =)

    Syaisya: u la designer bling bling itu hehehe boleh buat part time ni sya

    ReplyDelete
  6. santek... ur so sweet... pelamin nih ur sis yg alter kan??? seb bek de sis2 yang sangat creative... really like da brides room... we ols tak de pun pict kat dalam bilik, sebab sangat bz amik pict ourdoor sampai mlm... ihiks... nak2 kawen kat dewan... tak pe lah, bilik we ols pun simple jerk coz taw xguna sangat...=D

    ReplyDelete
  7. thanks beauty..u pon cantek ok..happening u nye gambar kawen...
    pelamin tu my sis n family yg godek2...before that sgt dull hehehe....kalau i kawen kat dewan pon tak deco bilik kot..hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…