Skip to main content

Raya + Cuti berkawen2

buai laju2

erkk beratnye

wif my parents

adik2 bujang saya

Yuhuu lama tak berblog..sibuk beraya weehuuu... tahun ni 1st raya at Segamat dulu...pagi raya agak suram cos takde anak2 buah kali ni...kaklong raya di Saudi tahun ni, tak balik since dh balik for my wedding earlier huhu...kakngah pulak tahun ni beraya di umah mertua dulu...so tinggal my parents, us and adik bujang berdua tu je + mak dah (adik my mum) join raya with us tahun ni....mcm biase, saya as ratu air mata, mintak maaf sepatah dua kata kat parents, selebihnye air mate ni je yg melebih2 hehehe..impressed ngan hubby yg berjela2 meminta maaf kat my parents, mcm die lak yg byk buat salah hahaha...then 1st time jugak ni nak meminta maaf as isteri ni...biase la isterinye ni kan kadang2 kuat betah..oh ampun kan dinda kanda hehehe i lap u very much =)

weehuu jumaat ni start cuti balik, sabtu i mau jd pengantin lg, kene pakai inai balik kuikui...cuti sampai hari rabu..double weehuuuu...going to our second mini honeymoon...mini cos satu hari ja...otw from kulai nak ke kl tu sempat la menyinggah..tp syok...the package inclusive of welcome drinks, crabtree & evelyn jojoba set, fruit basket or heart shaped cookies, candle lite dinner, sparkling juice, comp bf for two( ni biase la kan)...and mystery gift for two... this time we chosed water chalet ...weehuuu mintak2 sgt best our romantic getaway ni mcm our first h.moon gak....(but 1st h.moon is the best wink wink hehe)....kalau best hotel ni, i'll let u know hikhik

p/s: seminggu raya bersama suami ni, jd tamak sgt...last Sunday paling payah nak bg die balik Penang sampai saya jatuh demam lg...selalu weekend je we spent our time togeder kan, ok la..ni dah seminggu, saya semakin tamak..oh cepat la dpt keje di sini yang....

Comments

  1. hee syoknye nak jd pengantin balik :D inai saya pun dah nak abis dah ni huhu.

    ReplyDelete
  2. nak abes eh...jom la topup balik...hahaha agak2 org kutuk tak eh? hehe

    ReplyDelete
  3. wah..syoknya.... selamat lah kenduri di sana..

    ReplyDelete
  4. omg.
    i was wondering who u are.
    haha.
    sedara baru me!

    ReplyDelete
  5. hehehe haah la...yang bertunang hari raya tu kan =)

    ReplyDelete
  6. haha.yup =)
    wat a small world kak.
    btw.im not publishing about ur event lagi hari tu.
    cepat upload pic.
    boleh grab dari sini

    ReplyDelete
  7. gambar kat penggeli tak byk sgt la...cik abg lupe nak hire photographer hr tu *cit bleh kan
    ade la few pix from my own camera...nanti ye kalau terajin nak upload hikhikhik

    ReplyDelete
  8. boleh pulak lupe eh mende tu?
    adoila =(
    haha.okay.
    nice blog

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…