Skip to main content

Weekend yang sangat hebat =)

Seronok cuti lama...4 hari kami cuti weehuu

Sabtu pagi2 buta lepas Sahur dh bergegas2 to LCCT....off to JB nak pulang ke rumah mertua..neves juge ...1st time selepas kahwin nak gi ke sana ehehehe..2 hari je di sana..tp pengalaman tu sgt la seronok nye...tp 'perut' shock'......... meaning that normally family saya berbuka mesti ada nasi dan lauk2 yg enak2...masakan di rumah mertua sgt enak juge...(kene blaja ngan akak ipar ku yg terer masak itu)...tp hari pertama buka di sana kami buka ngan mee bandung dan hari kedua buke ngan Soto..kenyang tp perut n tekak ni biasa dimanjakan ngan nasi dulu...kire main course nasi..n mama akan buat soto atau yg lain2 sebagai side meal je..hehehe sgt kenyang nye hehehe buntat perut ku makan..hhehe i tak tolong masak ok..tolong kopek2 bawang je dll..n tukang gi param ngan suami hehehe tp ade scene termalu sket..bangun sahur terlewat pule..akibat perut buntat kekenyangan..tak sedar bunyi alarm hp..set kol 430..tp 445 baru sedar..bangun2 sumer dah siap...then paginye akak ipar ckp die ade ketuk pintu kejut kami bangun sahur..hahaha laki bini tido mati..ampun!!

Isnin tengahari sampai di umah takde org...Mama & abah balik Segamat...1st time ni berdua2an ngan suami di rumah...jadinye saya juga la kene masak utk berbuka kan...hehehe dah lama tak masak ni...bantai je la..hasilnye saya masak..ikan kerapu 3 rasa, udang goreng tepung & telur dadar je...sayur takde sbb malas nak gi beli hahahah tak la sedap sgt tp sedap la juge..erk? hehehe

Selasa yang indah hahaha cos kami dua2 amek extra leave...patut nak gi wat kad nikah..tp gi Paid..die kate sijil nikah lom siap..camne nak wat kad nikah kan...ape la..dah nak sebulan kami kawen pon tak siap2 lagi...escalate boleh tak? hehehhe
Dah tak jd gi Shah Alam tu, suami ajak tgk wayang...hehhe 1st time juge berdating as hubby and wifey ni..seronok sgt hehehe..tgk The Orphan..erkk sakit jantung ku
Lepas berbuka siap2 kan bag suami..nak balik Penang dah..huhu tp hehe Jumaat ni die balik lg...My parents pon still kat Segamat time tu...and this weekend nak gi dating buke puase di luar hehhee..i love u...oh tak sabar tunggu lusa

p/s: saya kan sudah bayar deposit utk baju bertandang yg gojes itu di Semua House tp have to cancel sebab SIL dh pilih kan baju n pelamin di kg...dah gi tgk hr tu..hmm tak seGojes yg i pilih di Semua House, tp ok laa...sedikit frust hehehe tp considering harga pakej di kg yg includes baju pengantin, pelamin & meja beradab pon lg murah dr sewa ex-baju bertandang ku yg Gojes itu...saya redha hehehe save duit sket..eh save duit suami saya sket heheheh

Comments

  1. Sis, jom beli lens ngan beauty

    Please Visit Our Website http://beautyscollections.blogspot.com/2009/09/pre-order-contack-lens-opening-back.html For Contack Lens P-Order.Hurry Up!!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…