Skip to main content

Majlis Bertandang and Mini Honeymoon

Yuhuu..mood baru dtg nak upload pix ni hehehe..dah nak masuk 2 minggu demam selsema batuk ni..tp hr ni gagahkan juge nak upload hehehemm
Majlis Bertandang
Memang kebiasaan di kampung mertua pengantin berarak dlm 2 to 230pm camtu...hati i ni dh nervous gile tgk cuaca tak berapa baik..dgn i pon tak berapa nak sihat..agak pening la...and yg paling i pening, baju pengantin i tak sampai2 lg....only after 2 hours after make up baru akak tu sampai anta baju..alahai..thanks to Wanie make up artist yg sanggup teman i borak2 semua... bayang kan lah..1st and last time i tgk baju tu mase awal puasa hr tu... so at least bg la baju tu a day before my majlis bertandang kan..so i leh try2 tgk mana yg tak kene...heh sabau je la..malas nak elaborate panjang lebar..pape pon i lega semua dah habes...tgk la gambar bertandang ku yg memang tak byk ni hehehe

On the left: Wanie from AZ Saloon & Bridal JB..highly recommended, she came really early considering JB and Penggeli tu jauh...around 930am die dh sampai eventho pengantin berarak lambat lg....we both borak2 dulu make up starts at 1100 and finish around 1230..and she sanggup teman i borak sampai i dh siap utk berarak.... knew her from PimPom Durr nye Majlis Bertandang di JB last year...terus tanpa pk panjang decide to have her do my make over hehehe...erk lihat muke ku yang kusam akibat demam selsema itu...siap i pesan kat Wanie suruh cover muke ku jgn nampak mcm demam......tadaaa di bawah ini hasilnye

Wanie sgt teliti masa make up...sgt suke hehehehe...suami pon sgt suke..thanks Wanie =)

sesi suap menyuap lg

tak byk gambar posing2..senang cerita tak byk gambar *jgn ditanye kenpa huhuhu

family dah nak balik mase ni huhuhu

Mini Honeymoon
Last Tuesday we went for our Mini Honeymoon at The Legend Water Chalet, Port Dickson...ok here is my review......if you want to go for Water Chalet...Amaran Keras..dont go to PD..hahaha air nye yang keruh2 tu mang kurang feelnye eventho duk dlm fancy water chalet camne pon hahaahaha..still, we did enjoy our time there...the hotel itself..i rase kalau die ubah sket here and there, sure akan lebih menarik.. the chalet ok tp tu la i ckp...air nye yg keruh tu mcm turn off sket la to me hehhehe... owh lupe, tpt nye agak baru, still ada few units chalet yg belum siap lg...ok enjoy some pix there =)
entrance...cantik tp rasa nye Avillion lg cantik..kaklong penah stay there and the interior is better hehe

yup they have glass floor in the toilet, if only air lautnye jernih mcm di Manukan..mesti i sgt teruja hahaha...PD air sgt keruh ok and nampak sket sampah2 kecil hahahaha

the Crabtree & Evelyn set, part of the Honeymoon package

Sparkling and cookies

hahaha ini lah mystery gift nye..me and hubby tergelak besar...mystery betol hahaha

Inclusive Candle lite dinner..two thumbs up for the food there...sgt sedap...this is our appert..Prawn cocktail

hehehe lapar sgt sampai tak snap gambar soup and the main course hahaha...the desert: banana cake sgt enak sekali yummmeehhh

loveeyyy

umuuaahhhssssss ..


Comments

  1. jiha..klu kmaria pegi boleh jgk ke amik honeymun package ni?hahaha...
    tp nak bwk anak daraku yg ku cayang tu...

    ReplyDelete
  2. mekap awk sgt maveles. sy pon suke. hehe..

    ReplyDelete
  3. mmg cantik pown die aritu.
    siap tolong anak2 buah pakai inai lagi.
    sweet =)

    ReplyDelete
  4. jiji, kamu dh lagik kurus laa . kipidap!
    dan kamu mmg cantik .

    ReplyDelete
  5. k.maria: hehehe boleh je la nak gi honeymoon heheheh mesti qistina seronok gi sana =)

    haliza: thanks..if u happen to get married di JB..amek la die...sgt recommended heheh

    eazy: heheh seronok melayan anak buah

    madi: huhu ni dah naik balik ni tau huhu yus dah komplen...tak sabar tunggu u cantik2 gak...bile kawen ni

    ReplyDelete
  6. Pn Jiha, blh tak u bagi tau kat mana u beli selendang yang u pakai ms nikah tu? sangat cantik.

    ReplyDelete
  7. salam perkenalan..mmg cantik la make up dia..hrp2 kawen nanti yg tukang make up 2 pun terer mcm ni..mmg lawa lah! tahniah..

    ReplyDelete
  8. baju u ok tak?mekap sangat sangat ok.cantik!!!

    ReplyDelete
  9. Errina: thanks..selendang tu i tempah sendri...kain lebih baju nikah =)

    buah hatinya: salam perkenalan jugak...thanks...semua pengantin pasti cantik nanti...good luck for u =)

    diah: huhuhu panjang ceritanya hal baju tu.... ok la tp really2 so not me hahaha...yup sgt puas hati ngan make up..thanks ya

    ReplyDelete
  10. hye..my cousin in law rupenye..heeheheh
    xdpt g wedding aritu,rugila xdpt tgk pengantin yg cantik ni..u look so gourgeous :)

    ReplyDelete
  11. princess ida: hehehe leh jumpe sedara kan dlm blog ni hehe, thanks =)

    ReplyDelete
  12. sygnya..tempat dah cantik, tp air plak keruh..isk potong mood plak kan huu

    ReplyDelete
  13. tu la...mcm ada kurang excitement sket... tp kalau nak duduk di water chalet kat tempat2 yg air nya jernih, mesti mahal ya amat kan =)

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…