Skip to main content

tudung sanding & nikah serta veil2 nya

tudung sanding..beadwork by Gf Syaisya =)

tadaa...ini lah brand nye...ID...range colour tudung brand ni cantik2

pandangan hadapan..hehehe

kain nye nipis..jd sgt selesa utk dipakai sepanjang event sanding

veil sanding...kain lebih baju sanding

pandangan belakang

tudung nikah...dari jenis yang sama dgn tudung sanding tp tiada brand

selendang nikah..kain dr baju nikah...lace nikah tu berat so my selendang jatuh nicely eventho lace selendang tu agak keras sket........... *^&% nye tailor bg lace keras

zoom sket hehehe

Comments

  1. uik..u nak jual ke saje2 tunjuk ni? hehehe..

    ReplyDelete
  2. oh lupe lak....ada few bloggers yang berkenan ngan tudung and selendang2 tu....n they tak sure nak cr kat mana, brand ape.....saje je buh gambar supaya senang they all cari ni....jual? maybe tak kot, sewa? boleh dipertimbangkan..ade ke sape2 nak sewa hehehe

    ReplyDelete
  3. Puan Jiha, saya tumpang lalu dan mohon kebenaran tumpang tempek gamba puan jiha kt blog saya. i totally heart ur nikah outfit.

    ReplyDelete
  4. =)thanks wawa..hehehe tp mcm malu pulak

    ReplyDelete
  5. yup..ur nikah & sanding outfit very2 nice :)
    must be costly kan?

    ReplyDelete
  6. amani: thanks =)..ooppss on the cost, i'll keep that to myself je lah =)

    ReplyDelete
  7. kak maria pun nak sewa(tp nak rege murah jek) klu muat bile annivesary nanti....

    ReplyDelete
  8. kak maria nak pakai time anniversary hehehe...nak lakon semula time nikah ke mase anniversary nanti? hehe

    ReplyDelete
  9. sis kat mana ye ada brand ID tue...menariknye selendang dia..sgt lawalah you...

    ReplyDelete
  10. hi azzura, kat kedai2 tudung byk jual brand ID ni , jalan Tar ada, PKNS shah alam ada....hehehe selendang menarik eh..thanks

    ReplyDelete
  11. and if i'm not mistaken...tudung ni org panggil 'tudung sarimah' kot..agaknye lah eh...kalau perasan...dalam citer Nur Kasih 2 minggu lepas...Nur pakai tudung jenis camni

    ReplyDelete
  12. wah, tudung nikah itu sangat cantik!:D

    ReplyDelete
  13. gorgeous!!! nk tnya.. mane ble dpt kain mcm baju nikah n veil tu ye??

    ReplyDelete
  14. bole x nak sewa veil n tudung ?
    email kat dyan_slife@yahoo.com detailnya

    ReplyDelete
  15. a ah, sgt cantik veil itu :) kalu nak sewa brapekah? sila email :) seventeen_o_too@yahoo.com hehe labuh smpai mana veil itu :)

    ReplyDelete
  16. jiha,cantik veil yang pink tuh..
    taknak kasi sewa ker,hehe

    ReplyDelete
  17. Salam..
    nak tny..sy minat nk sewa tudung n veil tuh..nikah 3/2/2011
    leh email x bpe harga sewa?
    tq

    ReplyDelete
  18. salam,
    tumpang tanya harga sewa veil warna putih untuk nikah tu brape. veil sahaja.
    nikah 11feb2011. tQ

    p/s:send kt email adira86@gmail.com

    ReplyDelete
  19. alahai sorry sgt2...tak perasan pon comments kt sini..... if nk sewa leh email jiha kt bainon_mopy@yahoo.com k

    ReplyDelete
  20. Salam,
    Tudung nikah tu utk disewa ke?sy nk sewa utk majlis nikah sy on 26/11 nnt
    Tlg hubungi sy s_za84@yahoo.com
    tq

    ReplyDelete
  21. Email price and pic clear utk veil putih tu at ashirasaiful@yahoo.com. Thanks

    ReplyDelete
  22. sorry ye, not available for rent dah

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…