Skip to main content

Aloya Aloya =| and The baby journal

16Nov09...... 1st time muntah akibat aloya aloya ni....hehehee igtkan symptom yang ni takde lah kan sebab sebelum2 ni just loya2 lom tahap muntah lg hehehe
op..i've decided not to write my pregnancy experiences in this blog (maybe sket2 je kot hehe).....but will write it in a journal instead....nak cari2 notebook+sketchbook...so that i can jot down any progress + can tampal2 the UPT (ops najis) + tampal2 the baby scan later....still surveying for the perfect journal in the bookstore tho'..dh tak sabar nak menulis ni...surely the journal akan menambah beratkan lg handbag ku itu as i'll bring it along ke mana2 je =)...hehehe nasib baik la handbag besar
looking forward looking forward sgt....later leh tunjuk kat anak....'this is my journal writing about my beautiful baby, you' =)
p/s: appreciate doa2 kalian di entry sebelum ni...thanks ;)

Comments

  1. ouh, sudah aloya aloya...xpe u, jot down all the experience..nti tunjuk kt ur baby okeh..ouh, beshnyer u...*i jeles u*..neway, taking care..baby jgn noty2 keh...nanti mama ana ceom2 br tau!!ha ha ha...

    ReplyDelete
  2. sangat sweet nak buat sketch book tu.... =)

    sabar ye puan jiha... aloya tu rasenye tak de lama mane nak tanggung kan...;-)

    ReplyDelete
  3. puan jiha,sgt good newssss!
    tahniah muah muah

    ReplyDelete
  4. HIKS...BESTNYE JOURNAL...NNT MAU BUAT JUGA..KALAU DITAKDIRKAN I PREGNANT..MAU TULIS TIAP HARI SIAP NGAN TIME APE2 JD PD I..HOHO..BOLEH TNJK KAT BABY..YIPPI! *MAU BABY LA..HOW?*

    ReplyDelete
  5. farhana: insyaAllah nanti ada rezeki tu utk u...pengsan la baby kene ceom ngan mama ana hehehe

    beauty: thanks...tak sabar nak sabtu ni...hubby dh ajak gi beli journal tu =)

    wawa: thanks wawa =)

    amy: yup...skang ni tulis sket2 kat notebook kecil ni...later baru transfer ke journal tu...tak sabar tunggu sabtu ni...nak gi cari ngan yus hehehe...hehehehe u ni..kan i dh bg website tu..baca jgn tak baca

    ReplyDelete
  6. hmm..dah melangkah ke 1 tangga baru lg nih..take care tau!

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…