Skip to main content

Sangat lah melepek

Ouh....saya sgt melepek minggu ni....
muntah2..........tp lg membimbangkan..semalam mase muntah...nampak mcm ada seakan darah...infact td pon baru pas muntah n nampak mcm darah....oh confuse samada muntah darah or gusi ku yang berdarah eh huhuhuhu
hopefully nothing serious...mlm ni nak gi klinik la ngan cik abg..oh ya...cik abg wat suprise pulak...die dah on the way back..amek half day hr ni...igt kan nak balik awal dlm kol 4 camtu...ni mang awal abes ni...yey hr ni balik kl, dpt tgk muke cik abg saya yeyeyey
p/s: pelik la blogspot ni...enter byk2 kali utk buat perenggan2 tp tetap jd satu perenggan je mcm yang teradi kat 2 entri sebelum ini ayayai apa la

Comments

  1. huhu..pembawakan org kater..hehe..jg mkn okeh n have enaf rest..

    ReplyDelete
  2. lorh cian dier... nothing bad happen kot... maybe sebab asik muntah so tekak luka... mcm kite batuk2 lah, asik batuk2 sampai luka... take care ye... hope mummy and baby in good health =)

    ReplyDelete
  3. hye jiha..congratez 2 u...im happy 2 hear that..u r mommy 2be! beshnye...tp i blom ade rzeki lg..date nikah kita same tau...
    btw..bgusla kalau u g check-up..awal2 pregnant ni kan..kene jage btol2 tau..k jiha..take care..smoge slmt sumenye...

    (withlove:zaren)

    ReplyDelete
  4. ryna: thanks..hopefully takde pape kan

    beauty: tu la...confuse sebab tak saket ke ape ke...thanks anyway

    zaren: hi...thanks..insyaAllah nanti ada rezeki utk u pulak...amin...mlm ni cik abg dh ajak gi klinik

    ReplyDelete
  5. it's the beginning of ur morning sickness la tuh.
    org pregnant memang selalu gusi berdarah. nothing to worry kot?

    ReplyDelete
  6. best nyeee...hubby buat surprise...

    *oh...morning sickness...x saba jugak mau rase*

    ReplyDelete
  7. farah: thanks..tu la start this week mang flat abes

    amy: aik u di mana ni..tak keje eh....

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…