Skip to main content

Tak sabar nye nak dok berdua =|

sangat la tak sabar nak dok berdua je ngan hubby.. penat tau every friday nak kene redah jam utk balik kl tu...since bulan 3 hari tu tiap2 minggu i ulang alik ke keramat.....dulu sebab sibuk uruskan hal kawen kan..now dah kawen balik umah parents jugak cos hubby balik from penang...since tak menyewa sendiri lagi, kene la balik umah parents lagik..
i asek merengek je ngan hubby utk cari umah sewa dkt sini cos tak larat tgk barang2 kami yang penuh satu bilik di umah mama tu...hadiah kawen je dah penuh satu almari and penuh satu sudut bilik tu..ayayai rimas aku tgk....dgn barang2 cupcakes i..oven sumer tu dah amek space dapur mama...adoi sgt rimas saye..tp hubby tetap bertegas tak bg i menyewa sendiri selagi die masih keje di penang..bahaya die kata..siap die ugut.kalau i nak gak sewa umah, die berenti keje terus and teman i di BBST..adoi giler ke ape..mana cukup gaji aku sorang nak tanggung kami berdua huhuhuhu...mintak2 la hubby cepat dpt keje kat sini..tak sabar nak duk umah sendri
and lagi satu, mertua mcm terasa hati hubby asek balik kl tp tak pulang ke kampung... dah memang sepatutnya la kan hubby balik utk jumpe wife dia ni (normal couples hari2 tp since kami jauh weekends je la)..and kebetulan wife die ni dok ngan family lg..so nampak macam asek balik umah family i la...tu yang i tanak tu..tu yang i tak sabar nak dok umah sendiri...taknak mana2 pihak terasa....bukan taknak balik kampung..tp kene kire ongkos nye jugak kan..kami dah plan raya haji mau pulang sana, tunggu ye mak....raya haji kami sampai =)
p/s: saya sekarang sgt confuse.....46days without period tp sudah test...negative... tunggu je la..kalau ade, rezeki kami suami isteri =)...kalau belum lagi..kami akan usaha lagi hahaha gataiiiiiii ;) wink wink

Comments

  1. Dengarla cakap MHIK tuh.. tak payah duduk sorang. Lagi leceh. Lebih baik duduk dgn kawan2..
    Gaji memang tak cukup kalau sorang je berkerja.. Tapi we make it work.. Nasib baik Mohd Rafi dah dapat keje akhirnya..

    Akak pernah jugak uolls 45 days without period tapi bila check negative. Tak lama lepas tuh period jugak.. Frust.. Anyway, kadang2 UPT lambat nak detect..Try lagi seminggu..
    Anyway, jangan berharap sangat.. nanti frust pulak..

    ReplyDelete
  2. tu la..tgh tak berharap sgt la ni...nasib baik hubby pon bg kata2 semangat..'nanti kite buat lagi eh' hahahahaha

    ReplyDelete
  3. hihi
    sabar je la kak =)
    nnti dapatla transfer.
    im going to feel d same way
    bile kawen hubby dok kedah
    ah.tensi

    ReplyDelete
  4. eazy: baik cepat2 cari keje sana....boring tau huhuhu

    ReplyDelete
  5. hye jiha...i'm ur silent readers.. n majlis kita same..dan mase skg ni..blom ade brite gembira itu..huhu, mungkin blom ade rezeki...
    i doakan smoge kita peroleh berita gembira itu, InsyaAllah..
    4ur information, hubby i pon keje jauh,tgk ade project kat mane, kat situla dia keje, sminggu skali je jmpe, okeh jiha,smoge bbhagia bsame suami! =))

    (withlove)

    ReplyDelete
  6. hi there....thanks utk doa tu..insyaAllah ada rezeki itu nanti utk kite kan ...amin

    ReplyDelete
  7. jiha..ryna doakan jiha cpt2 dpt buah ati kecik..n jgn sedey2 sgt psl hubby jauh..sbb org sbr akan dpt balasan yg baik..kan..huhu..

    ReplyDelete
  8. sayam...i pun dah merasa yang u rasa..period lambat 2 minggu..tapi nan ado...cuba lagi ye.. =)) i daoakan kita samae2 ade rezki..hoho~

    ReplyDelete
  9. ryna: thanks doa2 kan eh

    amy: i bukan ape...cume risau..i ni dah la lasak..kalau btol pregnant kan bahaya...kalau belum lg tak ape....hehehehehe kalau belum kite cube lagi hiyarkkkkk

    ReplyDelete
  10. biasalah tu..lepas kawen hormon tak betul..

    i masa belum kawen 6 bulan sekali dtg period..nie dah kawen...okei pulak..walaupun 2bulan sekali dtg...

    tapi i happy!

    ReplyDelete
  11. kak lang...first skali..psl 46 days lambat tp cek -ve..heheheh..mgkin sbb k.lang tensi sgt nk kena balik every weekend, semak tengok rumh, mhik x dpt keje sini lgi, mak mertua yg mcm kecik hati..tensi rindu lg...biasalah tu..mempengaruhi tu..(berdsrkan pengalaman..(^_^)")

    btul gak ckp mhik tuh, x yah sewa dulu..skurgnya duit sewa tu boleh tmpung minyak ulang alik tetiap mgu...heheeheee..

    kalau masih rasa sangsi ngan upt test, jmpa doc lah seminggu lgi..scan jer... masa i lps kawen dulu, jd cmni gak, (banyak kali..) sbbnya tensi lebih..hehehehe x dpt rmh sewa nk dok sekali...abg din asik kena hntr kursus..memacam lah... ok..jgn tensi lebih2 deh....

    ReplyDelete
  12. hehhe..lambat dah tu periodnye. 46 hari? ape kate cek doktor? takut2 ade komplikasi lain :) neway, slamat berusaha yeah!! ;)

    p/s: jiha, bole u kasi your email address? Nak antar emel mengenai harga pakej cukur jambul tu :D TQ

    ReplyDelete
  13. wife and her daily notes: i pon mang irregular period..... takpe i tunggu je..kalau ada rezeki alhamdulillah =)

    kak indot: tu lah..nanti nak gi klinik cek heheheh

    hanie: berusaha hahahaha!!! jiha dah buh email kat ur blog comment

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…