Skip to main content

Weekend was great =)

Weekend was great hehehehe....hubby getting sweeter each day (or should i say each weekend hehehe..)..oh dia mang selalu buat saya jatuh cinta lagi dan lagi =)...laf u so much
Minggu ni semua family dpt berkumpul cos kaklong's family balik dr Saudi..this time for 2 weeks only..huhuhu jadilah..Abg Mie (suami kaklong saya) bermurah hatinya nak treat the whole family including his family jugak, came all the way from Melaka...so last nite we had our dinner at Mandarin...dh jd mcm port biase pulak...spot pon seperti tempat yang selalu2..tp kali ni lg ramai so 2 rows of table..semalam makan besar..tp saya huhuhuhu byk pantangnye....NO oyster and sushi, raw food ni sumer forbidden for preggie mum kan..alahai...tp curik2 jugak makan 1 oyster and a slice of smoked salmon...jadi lah huhuhuhu..since i crave for bende manis2...so aim for the deserts je la hehehehe..abes sumer i try...akibat nye pg td perut memulas hehehhee..... hubby pon kata perut die abes sendat...he tried all the food there..i pulak mang encourage die utk try itu ini (sendiri tak dpt makan kan huhuhu) 'yang, try la tu..sedap...try la ni...sedap' heehhehe die pon layankan je bini die ni....kadang2 i nak makan, then amek..tp takleh nak masuk (baby takmo kot)...so hubby la makan heheheh abes la gemok hubby saya

love of my life =)

my younger brother (bajet comel) and ihsan comel..sampai2 from airport yesterday..die tanak ngan org..tp kejap je...lepas tu lincah bukan main hehehehe maklang love u la chan chan

kak wa (adik Abg Mie) n anna sofea...anna comel sgt..byk ckp unlike my sweet bella yang pemalu hehehe

abah finishing whole plate of oysters ayoyoyo jeles saya

my mum...semua makanan pon di'try' nye hehehehe love u mama

my kakngah and abg farid..sweeetttt

Asri (adik Abg Mie) and his wife Ati

my kaklong...dah slim sket balik kali ni pewiiiitttt

kakngah mcm model F&B Mandarin Oriental plak hahaha

my 2 lil brothers...aceed and ijal adik oncu..dah besar dah our all time bodyguards ni hehe

aceed n kaklong

me and ijal adik oncu hehehhee

mak leha (Abg Mie's mum), Asri, Aceed, and Abg Mie (tukang belanja mlm tu...thanks =))
cucu @ Mandarin hehehe...from left: ihsan, bella, nabil, idlan, izzat...naufal (not in the pix)

wif pakteh aceed

ummuahhhsss...last nite balik dr Mandarin muncung i dh sedepa cos hubby nak balik Penang dah huhuhuhu

kakngah, me and abah...kekenyangan hehehhee

p/s: gambar agak blurr sebab masih belum pandai menggodek kamera tu..byk sgt function nye...konpius i hahahaha...oh ya..i've started writting on my baby journal dah..sgt excited =)


Comments

  1. sweet..i sooka tgk!! hubby bertambah sweet kan bile tau wife die preggie? owh...hubby i nanti sweet ke andaikata i preggie? huk huk huk..x preggie2 pn!

    ReplyDelete
  2. u ni.... bukan sekejapan lepas waktu subur leh terus detect..tunggu la lg seminggu dua hehehe

    insyaAllah tak lama lagi preggie la tu

    ReplyDelete
  3. i rasa i lah mak buyung yang paling ikut sedap hati, smua benda telan kecuali yang dah ternyata tak boleh makan macam nenas
    yang lain2.. smua telan je
    tapi lepas tu hati tak tenteram..
    *lepuk dayu*

    ReplyDelete
  4. dayu: hehehehe mang rasa nak telan tp tak boleh terima dek tekak la...tp oyster n sushi tu ok...tp doc tak bg makan sebab raw food kan...amek satu tu pon hubby saya dah jeling2 ahahahaha

    ReplyDelete
  5. ya ampun jiji, muke kamu kaklong kakngah sume kasi duplicate jek, serupaaa!

    happynyaaaa !

    .cikmadi.

    ReplyDelete
  6. babe,
    u gained weight alreadi izzit?? *larik!!!!!*

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…