Skip to main content

ok lah..kali ni rajin sket nak jawab TAG

the look..pandangan penuh kecintaan utk saya hehehe
My dear hubby ~Mohd Hairus Izman Bin Kassim~ I laf u lahh =)



1. First time you met him - when and where?
1st class Comm 2(Part 5 degree, early 2006)..Gf Atiqah yang kenalkan, he was ex-housemate to Mentol, kawan Atiqah..dlm hati i mase tu kate 'hensem jugak mamat ni', tp mase tu sombong cos i ada bf lain kikikiki {rupenye2 my hubby ni dah noticed and suka i since the 1st time he saw me, mase Part 4, time tu kat luar kelas nak amek test Math, so combine class..hehehe i tak perasan langsung dia, dlm hati die pulak mase tu 'Kan best kalau die jd Gf aku' sambil membayangkan kami berdating} hehehe ape lah hubby i ni...tp impian die jd kenyataan hikhikhik

2. Love at first sight?
Pada saya TIDAK....pada dia YA hehehe...dah kawan couple of months baru i jatuh suka pada dia hehehehe

3. Who is he when the first time you met him?
Reputation die mase itu...budak pandai..scorer hehehe, igtkan dia sombong cos pandai...rupenye die sgt2 suwiiitttttt...oh rindu waktu2 itu =)

4. How long does it takes for him to ask you out for a date?
Beberapa hari je....jln2 di bazaar ramadhan sec7, Shah Alam hehehe and he bought me Meehun Sup...his 1st treat hehehehe (ni kire date ke eh hehehe)
5. First place dating?
Bazaar Ramadhan Sec7, few days later dia ajak bukak puase kat Pizza Hut Sec20 mase tu...tp kami belum ada apa2 lg....

6. How he proposed?
With cute notes....tp i tak immediately said yes...byk nak pk mase tu...tp after few weeks with him by my side, after Kelip2 nite, after that long raya break.... i want him hehehe so officially dating 5 November 2006....getting serious....engaged on 18 October 2008 and tie the knot on 7 August 2009...Alhamdulillah....may this Jodoh sampai ke syurga InsyaAllah....=)

7. Special date with him?
Every single date is too special..tatau mane nak pilih la hehee

8. Changes that he asked you to do?
-'Sayang kene byk bersabar ye, jgn cepat2 marah ye'
noticed that after 3 years with him...amarah tu berkurang compared to before..ye saya akan cube jd lebih penyabar ye....hopefully baby in tummy ni ikut ayahnye yang penyabar tu =)

9. What is about him that you love so much?
- sangat manis and selalu buat i tersipu malu..owh hehe
- seksi sudah tentu kuikui
- penyabar
banyak sgt la...malas nak tulis hehehe
10. What is about him that you wish he would change?
Nothing...i love him the way he is...now that i'm preggie, noticed that i jd sgt clingy and suke sgt ngan die haha..even kadang2 keti nye masyem pon i sgt suke hahahahahahaha

11. You lose your mind and crack your head when he?
bila suami saya muram, tau die ada masalah tp die jenis susah nak cerita..lepas few times korek2 and mendesak baru lah hubby mau share.. i hate bila rasa mcm tak dapat nak tolong dia huhuhu
12. You will smile through your eyes for the whole day when he?
- bile hubby give me the 'look'....pandangan penuh kecintaan
- puji masakan i hehehe
byk sgt heh benda yang dia buat boleh bg ku tersenyum aje lah....tersenyum tersipu malu selalu sgt...hahaha

13. Complete below sentences"My love towards my husband is as big as...?
tak ada ape nak dicomparekan lah...sgt besar besar besar sgt.....alah rindu la hubby saya bile buat tag ini.....


p/s: Semoga Allah kekalkan kebahagian ini dan kekalkan jodoh kami berdua hingga ke syurga...i want to be his only wife in this world and insyaAllah di dlm syurga yang indah kelak...amin

nak Tag:
1. Hanie
2. Eazy
3. Ryna
4. Dayu
5. .......(sapa2 nak wat pon leh)

Comments

  1. kak.
    boleh tak eazy simpan tag ni?
    bulan 3 nnti baru jawab
    eazy tak kawen lagi ;)
    hihi
    tapi tag ni best gile

    ReplyDelete
  2. I'm truly hepi for u kezen.. :)

    ReplyDelete
  3. eazy: hehehe besst..wat tag ni sambil rindu gile kat org tersayang hehehe

    adi: thanks kezen...hope u'll find urs soon..

    ReplyDelete
  4. byk betul uitm memutikkan cinta
    jiha.. u amik engineering gak kan?? civil?? electric??
    mengenang kembali kisah hidup zaman muda mudi mmg syiok je kan. lagi2 bab bercinta ni..
    sengih je sorang2..

    anyway, i dah buat dah tag ni..
    buat lagi kang,mcm over pulak.. hehehee

    ReplyDelete
  5. hehehe over ngan laki sendri takpe hehehe

    haah amek engineering, electrical...tu la rindu lah kat uitm..kalau jiha n hubby pusing2 ke shah alam mesti muke berbunga2 lalu kat tempat2 yang berkenaan hehehe

    ReplyDelete
  6. puan jiha.. nak wat gak leh?? haha.. bosan giler niehh

    ReplyDelete
  7. best nya k. lang baca nih... bleh tag abg din soh dia buat..hahahahahahh!!!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…