Skip to main content

Macam-Macam ada hehehe

Another great weekend wif hubby eventho wifey die ni asek terbersin2 je..selsema since last Thursday..mengjangkit dari kak maria (hehehehe)....
Last Saturday went jalan2 wif hubby nak cari barang2 sket + barang baby...ayoyo sale tak igt tp since tatau gender lg...beli yang basic je..tu pon 2 barang je... niat ni nak gi mall lain lak tp tak kesampaian cos tibe2 rasa kaki kiri ni saket yang amat huhu...hubby terus ajak balik huhuhu...saket tol tau pastu rase tu tertarik2 kat perut....maybe psikologi, tp i rasa sejak rase saket2 tu..mcm kurang baby movement...oh oh oh ckp pasal baby movement ni...hubby dah dpt rasa tendangan baby comel ni...heheh and die sgt excited hehe.....sambung balik...hari ahad langsung i tak rasa baby movement...cuak gile ni...mama panggil org utk datang urut..die kate baby terselit, tu yang i rasa saket sebab urat i tergeliat...baby terselit? i dah cuak, tp akak tu ckp baby tak saket, die cume selit2kan kaki or tangan die kat pangkal rahim kite...oh lega sket, tp tak cukup lega sebab tak rasa lg die gerak2
so yesterday, went to the clinic to check on the baby and for this selsema yang makin berlarutan ni... doc terus scan perut, and Alhamdulillah baby sgt aktif..tak berenti2 gerak hehehe...mase tu terus dah tak hirau selsema, sakit kaki ni semua..rasa syukur sgt dpt tgk baby aktif....oh ya...dah alang2 scan tu, ternampak lah ehem2 baby..hehehe doc kate dah nampak jelas tp ibu die ni weng2 akibat selsema, tak nampak....hehehehe happynye dah tau gender..pas ni leh la start shopping hehehe...oh tak sabar tunggu Jumaat..hubby janji nak pi shopping mlm tu..weehuuu
p/s: 2days mc...semalam seharian tido huhu, bgn pagi ni muke sembab gile ayayai....oh ya..gender baby tu nanti lah saya gitau eh heheheh..tuddullu

Comments

  1. nk tau nk tau nk tau, ahehehehee
    take care mummy !
    mmuuaaah !

    luv, anty diha :D

    ReplyDelete
  2. hepi2..x sabar nak tau g or boy..ibunya cepat sembuh dari selsema tau..huhu..

    p/s x nak join contest ryna? tgk gambar ibu baby ridu ayah baby..hik2..

    ReplyDelete
  3. ehem....
    da leh sopinggg!!!yihaaaa

    ReplyDelete
  4. bila baby tak gerak,mmg gelabah je mak dia kan
    rasa mcm time tu gak nak gi scan tgk baby
    kita ni kadang2 over risau kan
    yelah...dia kat dlam mana la kita tau pe dia buat, keadaan dia..
    byk kan doa je lah

    ReplyDelete
  5. madi: tunggu next next entry eh

    ryna: thanks ryna hehehe

    mas: weehuuu dah leh soping sakan

    dayu: tu la, bile saket, lebih risaukan yang kat dlm ni....

    ReplyDelete
  6. sis... ni ade sikit tips tuk sis... (even belum jadik mummy kene belajar gak sume bende)
    ..;-)

    mase nak tdo selalu sapu minyak panas dekat kaki and pakai stokin... so nanti tak de kejadian tarik2 sengal sume... bende tu penah jadik kat my fren & dier ikut tips nih afta that dah tak de jadik macam tu lagik... even tak penah kene pun juz buat je takut 1 day u kene n tak taw nak wat pe... ;-)

    take care sis...;-)

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…