Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.

Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan


Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.

Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa


Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu doktor bubuh cotton ball with antiseptic sikit je. 

Auni Nadra menangis masa kena sunat tu je, lepas tu aktif macam biasa hehehe. 

sunat baby
ada budak kena bangun awal nak mandi before gi sunat

ready dah hehehehe

klinik sunat bayi perempuan penang
ni la klinik Syifa ni

muka gusar nak kena sunat ke ni hehehe

Assalammualaikum, saya dah sunat

9 comments:

  1. terima kasih atas info yg diberikan..

    ReplyDelete
  2. Anak akak ada menagis ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanges kejap je masa tgh sunat tu je...lepas tu ok je

      Delete
  3. Assalamualaikum.. saya Indonesian, salam kenal. Anak saya umur 1.5 tahun belum sunat. Saya takut kalau harus sunat tapi pun di wajibkan dalam islam. Bingung saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam,

      Jangan risau, proses nya mudah sahaja. Anak menangis sekejap je.Mudah nak jaga

      Delete
  4. I salute you madam. Islamic female circumcision (removal of the prepuce of the clitoris) prevents Urinary tract Infections, AIDS and transmission of oral cancer-causing HPV to a woman’s partner. It also improves genital hygiene and leads to a better sex life. Even modern American women are doing it under the name hoodectomy. http://asiffhussein.com/2015/04/02/female-circumcision-the-hidden-truth/

    ReplyDelete

Thanks Lovelies