Skip to main content

Baby Boy or Girl???

Dah 2 minggu dah tak lena tidur.... badan tak selesa...asek pusing2 nak dapat posisi yang selesa huhuhu...kejap ke kanan kejap ke kiri... i noticed, lepas solat subuh, tido balik baru la lena sket..tp kejap aje lah sebab dah nak bgn gi keje huhuhu...sudahnye kat opis bertambah ngantuk... akan berterusan camni sampai bersalin ke eh.... ngantuk ya amat.... dok dlm lab yang sejuk beku 20darjah celcius tu lg la bertambah ngantuk..ayayai
hari ni dah Khamis..tak sabar sgt utk esok...hubby balik... pastu Sabtu pg2 dah kene gerak ke Melaka, Eazy @ hubby nye anak sedara nak kawen.. ni lg satu hal...wedding sgt byk, tp I dah takde baju cantik yang muat utk dipakai, boring la nak pakai baju hari2 ke opis kan.. dah la satu dress i ilang di ampaian..sedih, dress tu kenangan masa candle lite dinner at private beach ngan hubby (eh mase tu tunang le)...and i pakai dress tu jugak mase dinner during our honeymoon...ceh benci sape yang amek dress i itu.... Misi mencari dress baru belum2 terlaksana lg, sebab asek cancel aje cos mengutamakan barang baby dulu hehehe..barang baby comel sgt..tak tahan u
oh hr tu baca di blog cikgu pink...beliau dah selamat melahirkan two beautiful baby girls.. nak tau tak..mula2 doctor sahkan yang she is having baby boys..tp kuar2 girls pulak.... selalu kalau nampak mcm boy jarang salah kan...kalau nampak mcm girl tu kemungkinan be-bird die tu tersorok and probablity baby itu adalah boy adalah 50-50... ni scan nampak boy tp rupenye adalah girl.... hehhe ape2 pon tetap bersyukur..boy ke girl same je... tetap akan jd anak kesayangan ibu...oh tp kan barang baby berwarna biru dah byk dibeli ni hehehe...next Friday akan pergi 3D scan...boleh nampak dengan lebih jelas kan gender baby?
p/s: sape2 penah gi vission college for 3D scan? kite bawak diri aje kan... lupe lak nak tanye org tu mase buat appointment hr tu...kene bawak CD kosong ke ape ape eh?

Comments

  1. hi mommy jiha
    hehe saya g scan kt vision college gk, tp 30hb mac. lmbt ckit dr awk. hee..mesti x sbr nk tgk bb live in action kan? hehe..rs nye bw diri je kot dear. dia x pesan pun suh bw cd :)

    ReplyDelete
  2. hye..i dah wat kat vc tu last 2 weeks..besttt.bawak badan je..cd sumer nnt diorang bagi..hehe

    ReplyDelete
  3. Waa...best yer buat 3D scan..mmg plan nak buat..tp kene hold dlu..yerla..baby sy skg ni kecik sgt..kene tggu lg 4 bulan lg..hehe..

    Nnti akk da buat..citer la kat blog..

    ReplyDelete
  4. hehehe jiha..elly pun nak wat kat vc 27hb nie..hehehe rasanya memang tak bawak cd kot..dia tak bgtau pun.hehehe mesti tak sabar kan..elly pun jadi tak sabar rsanya ni nak tengok ape baby wat dlm pewut mama dia nie..hehehe gudluck kay

    ReplyDelete
  5. wizza: hehehe tak sabar sgt kan...

    nadya: yeke...hehehe i dah tgk 3d scan baby u..hehehe die nguap eh tu...comel

    maraziey: hehehe sabar....jiha dulu pon tak sabar

    mamaelly: 27hb...i tot VC opens during weekdays aje..tu yang i amek one day off hr Jumaat 26th...

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…