Skip to main content

Set bersalin!!!!

ni set bersalin from Amway..my mum dealer so mcm senang nak order aje

ni pulak Nona Roguy...

Bile waktu yang seswai nak beli set bersalin ye.... tiap kali kuar jalan2 and ada booth2 yang jual set bersalin, mesti kene tahan ngan sales girl tu hehehe.. (besar sgt ke perot i ni..dh nampak mcm nak bersalin kah? hehehe)... tp tiap kali tu jugak la malas nak stop tgk sebab rasa mcm lambat lg kot kan...

And saya jd sgt blurr tau pasal penggunaan set bersalin ni... blurr and pelupa.. padahal masa kaklong pantang dulu.. i yang sediakan bahan2 tu semua utk die pakai... kene kat diri sendri sumer jd lupe lahai.... kene baca2 pasal penggunaan set bersalin tu nanti ni... and mintak2 pencarian maid tu nanti berjaya la hendaknye... kalau tak sape nak tolong2 i siap2 kan and pakaikan barut nanti kan... mama tgk2 kan baby aje..... siapa2 ada contact maid2 yang ok leh gitau ye... tp jiha nak yang balik hari aje..umah my parents mcm dah takde bilik nak amek full time maid tu... so nak cari maid yang dtg Isnin sampai Sabtu... siang aje...

going back to set bersalin, yang Jiha tau brand yang elok Nona Roguy and Amway nye je sebab my sisters guna ni... ke ada lg yang elok2 eh... korang rasa bile patut beli set bersalin ni eh? I ada another 12 more weeks to reach week 40 ni...ayoyo pejam celik pejam celik aje nih...
p/s: call hubby last nite and gitau la rasa mcm nak gi wat lg 3d scan tu next month.. respon? sengih aje la layankan bini die ni hehehe...

Comments

  1. jiha...nak beli ngan elly tak? elly ada jual jamu kampung tau...hehehe elly ada wat entry pasal jamu tu..heheheh RM 150 = 14 barang.hihihi

    ReplyDelete
  2. wiza plan nk bli set leesa formula..ok jugak tu..bc testi org..n my maksu pun guna tu..

    ReplyDelete
  3. wah..erm set amway brape ringgit ek..n nona roguy plak brape?..set2 ne takde skali ngan tungku n bengkung ek?..

    ReplyDelete
  4. ramai yg suggest NR..sebab tak kena sembelit..hehehe

    ReplyDelete
  5. i nak suggest pun x tau..tp i kalau boleh mau cari jamu dulu2...hahaha..biar x sedap..tapi i rasa macam lebey berkesan aje..hiks...tp tah mampu ke x i ni nak telan.. =p

    ReplyDelete
  6. elly: hehehe yeke...nanti i survey2 dulu eh

    wizza: oh leesa formula pon ada eh

    myheart: amway tu tak sure, kene tanye my mum hehe..nona roguy pon tak survey harga lg... bengkung include tp tungku tak sure lak jiha

    wardah: oh yeke... good good

    amy: u.. lab i ada lab food metrology tau... dierang tak galakkan makan jamu especially yang serbuk2 tu, maajun sebab tu semua akan mendap dlm hati...long term leh kene penyakit hati... another thing acid folic pon have to stop consumption after 3 months pregnancy, cos anak prone to have asthma if ibu amek folic lepas 3months pregnancy.....ni from latest research la

    ReplyDelete
  7. zawiyah (silent reader)April 3, 2010 at 3:54 PM

    salam...

    Hospital An-Nur Bangi ada sesiakan pakej after bersalin.. (penjagaan di rumah).. ada nurse yang akan dtg tolong (sila tujuk website... http://azzahrah.my/my/pakej-a-promosi/26-home-nursing-service.html)
    maid payah nk cari yg balik ari.. tapi kalau saya ada contact, saya bgtau..

    semoga slamat sehingga melahirkan... insya allah...

    ReplyDelete
  8. Zawiyah: thanks..tp Bangi mcm jauh aje...cos mase pantang nanti Jiha dok di keramat..tu la maid yang balik hari tu mcm goreng pisang panas la kat area keramat..semua dah full dah

    thanks =)

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…