Home » » Set bersalin!!!!

Set bersalin!!!!

ni set bersalin from Amway..my mum dealer so mcm senang nak order aje

ni pulak Nona Roguy...

Bile waktu yang seswai nak beli set bersalin ye.... tiap kali kuar jalan2 and ada booth2 yang jual set bersalin, mesti kene tahan ngan sales girl tu hehehe.. (besar sgt ke perot i ni..dh nampak mcm nak bersalin kah? hehehe)... tp tiap kali tu jugak la malas nak stop tgk sebab rasa mcm lambat lg kot kan...

And saya jd sgt blurr tau pasal penggunaan set bersalin ni... blurr and pelupa.. padahal masa kaklong pantang dulu.. i yang sediakan bahan2 tu semua utk die pakai... kene kat diri sendri sumer jd lupe lahai.... kene baca2 pasal penggunaan set bersalin tu nanti ni... and mintak2 pencarian maid tu nanti berjaya la hendaknye... kalau tak sape nak tolong2 i siap2 kan and pakaikan barut nanti kan... mama tgk2 kan baby aje..... siapa2 ada contact maid2 yang ok leh gitau ye... tp jiha nak yang balik hari aje..umah my parents mcm dah takde bilik nak amek full time maid tu... so nak cari maid yang dtg Isnin sampai Sabtu... siang aje...

going back to set bersalin, yang Jiha tau brand yang elok Nona Roguy and Amway nye je sebab my sisters guna ni... ke ada lg yang elok2 eh... korang rasa bile patut beli set bersalin ni eh? I ada another 12 more weeks to reach week 40 ni...ayoyo pejam celik pejam celik aje nih...
p/s: call hubby last nite and gitau la rasa mcm nak gi wat lg 3d scan tu next month.. respon? sengih aje la layankan bini die ni hehehe...

8 comments:

  1. jiha...nak beli ngan elly tak? elly ada jual jamu kampung tau...hehehe elly ada wat entry pasal jamu tu..heheheh RM 150 = 14 barang.hihihi

    ReplyDelete
  2. wiza plan nk bli set leesa formula..ok jugak tu..bc testi org..n my maksu pun guna tu..

    ReplyDelete
  3. wah..erm set amway brape ringgit ek..n nona roguy plak brape?..set2 ne takde skali ngan tungku n bengkung ek?..

    ReplyDelete
  4. ramai yg suggest NR..sebab tak kena sembelit..hehehe

    ReplyDelete
  5. i nak suggest pun x tau..tp i kalau boleh mau cari jamu dulu2...hahaha..biar x sedap..tapi i rasa macam lebey berkesan aje..hiks...tp tah mampu ke x i ni nak telan.. =p

    ReplyDelete
  6. elly: hehehe yeke...nanti i survey2 dulu eh

    wizza: oh leesa formula pon ada eh

    myheart: amway tu tak sure, kene tanye my mum hehe..nona roguy pon tak survey harga lg... bengkung include tp tungku tak sure lak jiha

    wardah: oh yeke... good good

    amy: u.. lab i ada lab food metrology tau... dierang tak galakkan makan jamu especially yang serbuk2 tu, maajun sebab tu semua akan mendap dlm hati...long term leh kene penyakit hati... another thing acid folic pon have to stop consumption after 3 months pregnancy, cos anak prone to have asthma if ibu amek folic lepas 3months pregnancy.....ni from latest research la

    ReplyDelete
  7. zawiyah (silent reader)April 3, 2010 at 3:54 PM

    salam...

    Hospital An-Nur Bangi ada sesiakan pakej after bersalin.. (penjagaan di rumah).. ada nurse yang akan dtg tolong (sila tujuk website... http://azzahrah.my/my/pakej-a-promosi/26-home-nursing-service.html)
    maid payah nk cari yg balik ari.. tapi kalau saya ada contact, saya bgtau..

    semoga slamat sehingga melahirkan... insya allah...

    ReplyDelete
  8. Zawiyah: thanks..tp Bangi mcm jauh aje...cos mase pantang nanti Jiha dok di keramat..tu la maid yang balik hari tu mcm goreng pisang panas la kat area keramat..semua dah full dah

    thanks =)

    ReplyDelete

Thanks Lovelies