Skip to main content

Sneak Peek on the baby items =D


Shopping mode hehehe...Alhamdulillah dah mule beli barang2 baby sket2... awal heh? over excited la kata kan hehehe
dah beli baju2 sket...tak tahan u CNY sale hr tu hehehe... feeding bottles pon beli tp 2 aje lah..beli yang BPA free nye tau kawan2.... as per my prev entry...i ada mention i beli BumbleBee storage bottles with free disposable breast pad kan...tu yang dlm kotak kuning tu la...will get some more for EBM =)
antara baju2an utk si kecil...oh oh and also the blanket...so heart the blanket..comfy and design pon comel... utk penambahan baju baby, i ordered Carter's baby rompers...lusa dapat kot.. weehuuu

beli storage box with compartment ni..utk isi barang2 kecil....more spaces to fill in...wait for next next shopping lah hehehe...ayayai tak sabarnye.. sabar sgt la kononnye....semalam terbeli gak First Year: Deluxe Baby healthcare and grooming set tu... sabar la kononnye kan hehehe

yang paling kiri skali tu travel comforter...senang nak balik kg and nak ke mana2 nanti... alahai ibu dah terbayang2 saat2 itu dah ni.... =)


p/s: still pending delivery on the baby stroller...tak sabar jugak ni..hr tu mata dah bersinar2 tgk stroller tu masa kat LittleWhiz tu..suppose dah boleh amek masa tu tp masa tokey tu nak pasang, die leh salah pasang and ada one tiny besi ni tersangkut pulak dalam tu..ayayai so they need to order new one...sabar2 Jiha hehehe.... oh ya baby cot will be sponsored by Mama and bedding set by kakngah..syukran syukran.... lg satu rezeki ialah..boss hubby bg voucher ratusan2 utk shopping di Sunshine (ini mall di Penang aje ye)... he was so excited, nak guna voucher tu utk beli baju2 utk his little one...utk wife takde ke yang? heheheh


Comments

  1. huhu..hepi 4 u..sabar bershopping..nanti terlebey suda..hik2..

    ReplyDelete
  2. bestnyer...mmg seronok shopping for baby...
    dear, nak guna botol avent ke?
    ikut pengalamn better u cari botol susu anti colic like mam or others...
    coz nad dulu pun belikan hazim avent, selalu kembung...so, decide to change to mam bottle...sangat berbaloi...

    ReplyDelete
  3. alaa... mesti jiha dh tau nk dpt baby boy ni... dats why dh banyak shopping blue2... kitorg aritu dpt g bli universal color je. baby ni malu sgt la nk tunjuk.... end up, sampai parent dia tk tau nk bli apa. hhuhuhuh

    storage box tu lawa la.. mcm neat je. beli kat mana tu?

    ReplyDelete
  4. jiha comel la yg storage tuh.. isk geram nk shopping neh.. gaji lak bru nk masuk.. haha

    ReplyDelete
  5. ryna: hehehe tgh bersabar ni =)

    nads: hehehehe tu la...tp terbeli avent tu sebab murah tgh sale hehee

    jehan: baby u malu2 lg eh hehee...die nak suprise u both tu hehehe.... storage box tu beli kat Jusco aje...actually die ade design lain gak, tp mase tu tgl design yang ini aje huhuhu

    Reen: beli kat Jusco...storage box with compartments....hehehehe shopping jgn tak shopping =)

    ReplyDelete
  6. haah smart la storage box tu..nk try cr jugak laa..hehe..

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…