Skip to main content

Wedding ticker then and now Baby ticker hehehe

Hehehe...dulu masa nak kawen, mate ni asek la tgk wedding ticker tiap kali bukak blog..... skang ni beralih kat baby ticker lak hehehe.... dah less than 100days dah...oh ibu sgt tak sabar la..tak sabar nak pelok cium.... last nite tgk video2 anak2 buah masa kecik, baby pon ikut sama excited ye..tendang2..mesti tak sabar nak jumpe all your cousins hehehe
barang2 byk lg belum beli ni..takpe sket2 dulu...sempat lg nih...baju2 pon kene tambah lg, mcm sikit sgt stok yang ada ni.. ni agak2 brg yang belum beli lg;
  • Barang2 baby
  1. Sterilizer and warmer
  2. Cotton bud for baby
  3. Baby cot
  4. Mattress
  5. More bottles for EBM =)
  6. Storage bags for EBM =)
  7. Bottle dry rack
  8. Bath tub
  9. Bakul baju kotor baby
  10. Storage box for body lotion,etc
  11. More baju2 yang kiut miut hehehe
  12. Cooler bags for EBM =)
  13. toys for the baby cot hehehe
  14. Kelambu for the baby cot
  15. ............................................ (nanti tambah kemudian kalau terigt)
  • Barang ibu
  1. Set bersalin
  2. 2 pairs of socks
  3. Kain batik
  4. nursing bra
  5. Perfume..Incanto Charmed (hahahaa takde kene mengena...tp perfume ku ni dah abes, and nape tah idung ni tak serasi ngan Incredible Me..masa beli dulu rasa mcm best aje)
  6. ..................................... (nanti tambah lg)

p/s: after long discussion wif hubby, we decided to go to gomen =) ....... duit mang boleh di cari... tp i think kalau lepas bersalin di swasta, saving akan tinggal seciput... less security i guess, ye la nak guna duit tu nanti utk baby jugak kan... so if on weekdays, will go to putrajaya, weekend to selayang....selesai satu problema =)... Alhamdulillah

Comments

  1. hehehehe..
    sama la kite...
    sonok kan nak wat preparation utk sambut org baru :)

    ReplyDelete
  2. btol tue jiha..kitaorg pown decide p gomen jer..bukan ape...lepas beranak pown nak pakai duit jugakkan...

    ReplyDelete
  3. u..sama la..i pun decide to go to gomen...i ke HKL or selayang..tp kalau kat shah alam..masih mencari2 hospital yang terdekat..definitely xkan ke hospital klang la..hahaha..

    *eh..i nak gak buat senarai apa nak beli nanti..tp blur..xtau mn nk mula..hee~

    ReplyDelete
  4. CikPuanMiera: hehehe tu la kan..tak sabar

    mun: yup...masa akan dtg nanti lg byk nak pakai duit kan

    amy: kat shah alam rasa nye takde hospital gomen... better u gi selayang...ade 1st class room, tak sumer hospital gomen ade 1st class room tau... kalau u nak tau baby checklist...u gi kat LittleWhiz ke, mybbstore ke..kat situ ada Newborn checklist =)

    ReplyDelete
  5. waa..banyak nya barang..n cdgn g gomen 2 ada bagus ada x..sbb pengalaman cam lain2 kan..walau apa pun..ryna doakan selamat jer tau..take care!

    ReplyDelete
  6. jiha..1st class kat selayang hubby boleh teman tido ke?or kene ikut visiting hour gak?

    ReplyDelete
  7. jiha, maxi dress tu kita beli online
    beli masa perut kempis lagi
    kain dia strechable
    boleh je sarung tak kira perut besar mana..
    beli kat House of Allure..
    http://houseofallure.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. tinggal brg yang kecik2 je, yang kos dia tak menyesakkan nafas..
    shopping skit2 ye..tang baju kiut miut tu mmg tak kan bleh menahan nafsu punyer lah

    ReplyDelete
  9. nadya: ntah eh..tak sure lah pulak....kalau takleh teman tido, baik amek ward aje...tak la takut tido sorang2 hehe

    ReplyDelete
  10. dayu: hehehe yeke... weehuuu nak soping gak la baju tu hehehe...btol tak sabar nak tambah koleksi baju2 utk si kecik ni hehhe

    ReplyDelete
  11. btol2..bilik besar duk sorang2 eii cam menakutkan jee..kat spital lak tu..huhuhu

    ReplyDelete
  12. waa..tggl ckit jer lagi brg2 nk beli..:)

    eh, nape u xplan ke hospital ampang klu weken?tp selayang pun not bad!!

    ReplyDelete
  13. nadya: hehehe tu la...ngeriii

    farhana: tu la hospital ampang pon ada dlm perancangan...lg pon hopsital baru..cantik lg kan heheh

    ReplyDelete
  14. tuh lar die..hospital pun br..hospital die pun cm selayang gak..:)

    mane tau xsempat nk ke selayang, u g jer ampang tuh..itu pun klu xjem..ekekekekek..:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…