Skip to main content

'What to Expect..' & My Hubby =)

Weekend mang sgt indah...cos hubby ada la kan hehe

ok..i've been reading 'What to Expect...when you are expecting' kan...tp sepanjang pembacaan selama ni, hubby tak penah lak nak tanye ke ape... tp this weekend.. i perasan hubby belek2 baca buku tu hehehe...it was so sweet of him... baca penuh tekun hehe... sudahnye pastu die suh wifey die ni buat itu ini according to the book hehe.. tu baru baca beberapa helai tu, kalau dah abes baca satu buku tatau la camne cik abang ku tu nanti hehehe... pape pon i soka die suruh i wat itu ini... bab2 exercise for preggy mommy tu siap demo lg kat i... i pon turutkan aje la arahan hubby tu...gelak gelak hehehe

tak sabar nak gi antenatal class with him..mesti muke die tekun gila masa tu..dah boleh bayangkan dah heheh

p/s: i perasan baby akan aktif menendang2 time i makan choc la...sabtu makan choc die sgt aktif, semalam makan choc muffin die sgt aktif... mcm ayah dia ni, suka makan choc hehe... and baby sgt responsive...tendangan makin padu... ayah die syok kene tendang bile ayah usap2 tummy ibu hehehe

Comments

  1. bestnyeee...dah rasa baby tendang2..i ni x saba nak abiskan fasa mabuk2 ni..sebab nak mkn elok2 untuk baby..sekarang ni ape pn x lalu..

    ReplyDelete
  2. sangat bagus kalo hubby da mula tekun.. hehehehe.. hubby kite jadik tekun after taw gender baby.. ampes :p

    ReplyDelete
  3. bgsla...hubby pown kene ambil tahu jugak..bukan kite jer....

    ReplyDelete
  4. saya cdgkan g kelas asas penyusuan susu ibu.lawati www.diyaluna.com.plg terdekat this weekend.sebagai persedian utk full BF.byk cbrn sbenarnya....

    ReplyDelete
  5. like doter like father la nih..suka makan cokelat bagai..( doter ker jiha? )

    ReplyDelete
  6. best kan bila hubby jadi tekun cmtu hehe

    x sbr gk g klas antenatal:)

    ReplyDelete
  7. amy: cari jgn tak cari...byk sgt info

    cikpuanmiera: hehehe takpe asalkan tekun hehhe

    mun: tu la...atleast die tau la bile kite rasa saket2 ke, sengal badan ke bukan buat2 hehehe

    anon: bagus jugak tu... selalu just baca2 je info pasal bf ni..thanks

    ryna: opps boy la rina..hehehe insyaAllah...next week nak gi 3D scan utk double confirm kan lg hehe

    wizza: yok pegi class hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…