Skip to main content

Al-Fatihah utk Andak.. we gonna miss u

arwah andak (kiri) masa mlm nikah Jiha =(

Allahyarhamah on the left and my mum on the right during my wedding day =(



Ya Allah... sesungguhnya dari-Mu kami dtg dan kepada-Mu juga kami kembali

Malam td dapat berita sedih... my dearest aunty, Siti NorHafizah Binti Hasbullah telah pulang ke rahmatullah sewaktu melakukan ibadah umrah di tanah suci Mekah... Aunty yang kami panggil Andak, adik kepada mama Jiha... Sgt terkejut tp kami redha dgn pemergian arwah.. Allah S.W.T lebih menyanyangi beliau...

Jiha mlm td was on the phone with hubby, pastu dpt incoming call from my kakngah.. terkejut tp masih lg stabil.. masih boleh bertenang.. kakngah cuba call kaklong kat Saudi tp tak dpt.. pastu Jiha terus texted adik2 and then tried to call kaklong....

rupanye kaklong and my mum belum tahu lg... cakap ngan kaklong... 'Long, Andak dah meninggal dunia' .....

'Innalillahiwainaillahirojiun.........' tu je yang kaklong sempat ucap tp suara mang dah bergetar and rasanya dia sgt tak tahan dgr berita tu.. die jd speechless and nanges...

over the phone i dgr my mum tanye ' nape Gee, nape? siapa call?'.... masa ni Jiha pon jd sebak and dah susah nak control dah...

then mama angkat phone 'hello, siapa ni? hello' ...........

adalah pause seminit dua sebab Jiha pon dah takleh nak ckp mase ni, try gagahkan diri..suara bergetar and cuba cerita kat mama ape yang terjadi... My mum sgt terkejut and terkilan sebab tak dpt jumpa arwah walaupun buat umrah pada masa yang sama.. she tried to call arwah masa di Mekah tp tak dpt.... And lg terkilannya they tried to book flight from Dammam to Jeddah tp fully booked sebab sekarang ni musim cuti sekolah kat Saudi... so my mum tak dpt nak menatap arwah adik nya buat kali terakhir.. So segala pengurusan jenazah terpaksa diamanahkan pada yang berkenaan di sana... akan dikebumikan di tanah suci Mekah... InsyaAllah

Andak, she helped a lot during my wedding... not mine only..rasanya semua anak buah pon die mang akan jd org kuat.. org kuat meeting, org kuat masa hari kenduri... terima kasih Andak... semoga Andak ditempatkan di kalangan org yang beriman di Jannahtulllah...Amin... I love u Andak

p/s: right before kakngah called, Jiha tgh borak ngan hubby.. and mase tu tgh bercerita ttg arwah din beramboi, arwah achik spin..tentang kalau Allah nak ambil nyawa kita sekelip mata saja.. dah bersediakah kita? cukupkah amalan kita?.. then kakngah call gitau pulak perihal pemergian arwah... huhu.. jom sama2 persiap sediakan diri kita utk bertemu dgnNya.....

Comments

  1. check out the latest dates for makeup classes!!!

    APRIL

    24TH : PERSONAL/BASIC GROOMING CLASS RM150
    25TH : PERSONAL/BASIC GROOMING CLASS RM150

    MAY
    8TH-9TH : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500 (2DAYS)

    15TH & 16TH : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500 (2DAYS)

    **MAKEUP PROVIDED FOR ALL CLASSES.
    **LUNCH PROVIDED
    **CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN
    **LIMITED TO ONLY 6 PAX MAXIMUM FOR ALL CLASSES!!!
    **BRING YOUR FRIENDS ALONG AND GET RM20 DISCOUNT FOR PERSONAL CLASS & RM50 DISCOUNT FOR BRIDAL CLASS!!!!!

    PLACE: SHAH ALAM, SELANGOR

    WEEKDAYS CLASS IS ALSO PROVIDED!!! (UPON CLIENT REQUEST, DO MAKE AN APPOINTMENT FIRST BEF0RE CONFIRMING)

    HTTP://WWW.EYRARIZAL.COM
    FB: EYRA RIZAL / eyrarizal@gmail.com
    016-2128740 (SMS & CALL WILL DO)

    ReplyDelete
  2. Love Says it All: appreciate if u tak letak ur promo here lebih2 lg pada entry ni.. ucapan takziah would be nice =) ( i dont mind if u put ur promo on my other entries)

    ReplyDelete
  3. takziah sis... semoga arwah ditempatkan dikalangan insan yang terpilih... insyaAllah...

    al-fatihah..

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…