Al-Fatihah utk Andak.. we gonna miss u

April 20, 2010

arwah andak (kiri) masa mlm nikah Jiha =(

Allahyarhamah on the left and my mum on the right during my wedding day =(



Ya Allah... sesungguhnya dari-Mu kami dtg dan kepada-Mu juga kami kembali

Malam td dapat berita sedih... my dearest aunty, Siti NorHafizah Binti Hasbullah telah pulang ke rahmatullah sewaktu melakukan ibadah umrah di tanah suci Mekah... Aunty yang kami panggil Andak, adik kepada mama Jiha... Sgt terkejut tp kami redha dgn pemergian arwah.. Allah S.W.T lebih menyanyangi beliau...

Jiha mlm td was on the phone with hubby, pastu dpt incoming call from my kakngah.. terkejut tp masih lg stabil.. masih boleh bertenang.. kakngah cuba call kaklong kat Saudi tp tak dpt.. pastu Jiha terus texted adik2 and then tried to call kaklong....

rupanye kaklong and my mum belum tahu lg... cakap ngan kaklong... 'Long, Andak dah meninggal dunia' .....

'Innalillahiwainaillahirojiun.........' tu je yang kaklong sempat ucap tp suara mang dah bergetar and rasanya dia sgt tak tahan dgr berita tu.. die jd speechless and nanges...

over the phone i dgr my mum tanye ' nape Gee, nape? siapa call?'.... masa ni Jiha pon jd sebak and dah susah nak control dah...

then mama angkat phone 'hello, siapa ni? hello' ...........

adalah pause seminit dua sebab Jiha pon dah takleh nak ckp mase ni, try gagahkan diri..suara bergetar and cuba cerita kat mama ape yang terjadi... My mum sgt terkejut and terkilan sebab tak dpt jumpa arwah walaupun buat umrah pada masa yang sama.. she tried to call arwah masa di Mekah tp tak dpt.... And lg terkilannya they tried to book flight from Dammam to Jeddah tp fully booked sebab sekarang ni musim cuti sekolah kat Saudi... so my mum tak dpt nak menatap arwah adik nya buat kali terakhir.. So segala pengurusan jenazah terpaksa diamanahkan pada yang berkenaan di sana... akan dikebumikan di tanah suci Mekah... InsyaAllah

Andak, she helped a lot during my wedding... not mine only..rasanya semua anak buah pon die mang akan jd org kuat.. org kuat meeting, org kuat masa hari kenduri... terima kasih Andak... semoga Andak ditempatkan di kalangan org yang beriman di Jannahtulllah...Amin... I love u Andak

p/s: right before kakngah called, Jiha tgh borak ngan hubby.. and mase tu tgh bercerita ttg arwah din beramboi, arwah achik spin..tentang kalau Allah nak ambil nyawa kita sekelip mata saja.. dah bersediakah kita? cukupkah amalan kita?.. then kakngah call gitau pulak perihal pemergian arwah... huhu.. jom sama2 persiap sediakan diri kita utk bertemu dgnNya.....

LAGI ARTIKEL MENARIK

4 comments

  1. check out the latest dates for makeup classes!!!

    APRIL

    24TH : PERSONAL/BASIC GROOMING CLASS RM150
    25TH : PERSONAL/BASIC GROOMING CLASS RM150

    MAY
    8TH-9TH : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500 (2DAYS)

    15TH & 16TH : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500 (2DAYS)

    **MAKEUP PROVIDED FOR ALL CLASSES.
    **LUNCH PROVIDED
    **CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN
    **LIMITED TO ONLY 6 PAX MAXIMUM FOR ALL CLASSES!!!
    **BRING YOUR FRIENDS ALONG AND GET RM20 DISCOUNT FOR PERSONAL CLASS & RM50 DISCOUNT FOR BRIDAL CLASS!!!!!

    PLACE: SHAH ALAM, SELANGOR

    WEEKDAYS CLASS IS ALSO PROVIDED!!! (UPON CLIENT REQUEST, DO MAKE AN APPOINTMENT FIRST BEF0RE CONFIRMING)

    HTTP://WWW.EYRARIZAL.COM
    FB: EYRA RIZAL / eyrarizal@gmail.com
    016-2128740 (SMS & CALL WILL DO)

    ReplyDelete
  2. Love Says it All: appreciate if u tak letak ur promo here lebih2 lg pada entry ni.. ucapan takziah would be nice =) ( i dont mind if u put ur promo on my other entries)

    ReplyDelete
  3. takziah sis... semoga arwah ditempatkan dikalangan insan yang terpilih... insyaAllah...

    al-fatihah..

    ReplyDelete

Thanks Lovelies