Skip to main content

Sleepless nights...........

Sepanjang pregnant ni Jiha takde mengalami sgt masalah tak tido malam... tp start 2 minggu kebelakangan ni...bermula lah episod takleh tido malam...and paling dasat adalah malam td... terlentang langsung tak boleh...ngereng ke kanan tak boleh, ke kiri pon sama...nak meniarap lg la jangan harap (penyet baby i nanti hehehe)... so kesudahannye..mang tak tido lena la... my housemate kate die nampak muke Jiha kerut2 mase tido.. tu sebenarnye bukan tido pon... tak selesa lah sgt2 mlm td.... dah try juga selit2kan bantal di sana sini tp hasilnye sama aje lah... kalau dpt tido pon kejap aje..nanti bangun balik sebab dah rasa tak selesa... ade ke ape2 tips yang leh overcome masalah ini eh? ke redha je seadanye? hhehehehe
And sekarang ni baby rajin mengeras kan badan die hehehe...tendang sana tendang sini...buat ape lah dlm tu.... dah tak muat eh space dlm tu sayang... anak ibu ni nak membesar lg.... nescaya beberapa minggu lg perut akan membesar dgn jayanye utk menampung pembesaran baby cayang ni...tp oh oh jgn la kuar strecth mark itu ya hehehhee
p/s: sebelum ni mata ibu rambang dgn barang2 baby kan (oh masih lg rambang sebenarnye)...skang ni rambang dgn storage2 yang comel2.... hr tu dah beli drawer storage utk letak baju2 baby, storage utk baby wipes, lotion and etc..tp ni ternampak yang lg comel plak...ayayai nafsu nafsu....(takpe2 nanti dah dok umah sendiri, storage2 yang comel2 tu leh letak toys ke ape kan bile dah beli almari utk baby nanti)...ujung bulan nanti dah aim nak ke IKEA.. tak sabar nak re-org my closet...

Comments

  1. jiha..kat ne beli storage utk barang2 baby ek...maksud elly utk letak lotion2 tu

    ReplyDelete
  2. elly: storage box tu ada jual kat jusco, ikea, and paling best Hinode shop (kedai RM5) tu sebab murah hehehehe....syok

    ReplyDelete
  3. jiha..tilam jiha nipis ke?kalo da tebal xpe..bdn jd xselesa jiha bile bb da bsr..try kepung perut n belakang dgn bantal yg lembut..ade satu blogger ni dia bt sleeping pillow sdr,nnt aku jmp blk,aku bg ek...

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…