Skip to main content

Hadiah utk baby =)

bedding set from Makngah baby... thank u Makngah..mesti baby tido lena dlm cot =)
Yeay... alhamdulillah... baby dapat hadiah....thanks to my dear sister... thanks Makngah baby... oh ye... hr ni birthday makngah baby la.. Happy Birthday Makngah...nak bg makngah baby hadiah ape eh?

This weekend lak baby akan dpt his 2nd hadiah dari nenek.... 1st hadiah dari nenek starter set yang nenek beli kat Saudi.... 2nd will be the baby cot... weekend ni nak gi beli.. then tak sabar nak tgk ayah pasang baby cot tu hehehe.... pastu dah boleh pasang bedding set yang makngah bg tu... alalala syiok nye baby...(hehehe ke ibu yang syiok?)

Oh ya... we really had fun semalam... during our photoshoot... penat sket and panas sudah tp sgt sgt enjoy... amek masa 1jam setengah aje camtu.. sebab mak yung dah tak larat nak pose lama2 ... hehehe.... hubby agak malu2 sket nak pose2 tp ok lah hehehe..thanks sayang.... and thanks gak kat my pimpom Atiqah... hehehe syiok jumpe u semalam lah.. tp tak puas borak.. kalau la i tak mak yung.. i dh join u ke Sg Wang tu.. melubok bersama... hehehe good old days... windu lah =)... nanti baby dah kuar, i kelek baby gi melubok bersama u... (mintak2 hubby approve i gi berjimbe2 melubok nanti hehehe)
oh.. semalam sampai umah around 11am... both mak yung and hubby terus pengsan.. hahah penat tu photoshoot.. hubby lak tak cukup tido.. mlm td layan PES.... tido tak igt dunia kami ni... bangun2 je dah pukul 130pm... ape lagi kelam kelibut la solat and then siap2 nak ke wedding kat Cheras Perdana... member jamming hubby kat Penang kawen... sampai2 je dah kol 2 lebih... sampai2 tgk Pengantin tgh potong kek... n mata terpandang kat T-shirt photographer wedding tu... Fuzuri Design... eh Hanie ke... then nampak hubby Hanie.. tp tak nampak Hanie.. ramai org... lilau2 gak mata ni cari tp hubby dah ajak makan dulu..isi perut... oh cendolnye sgt best... habes makan gi tangkap gambar ngan Pengantin tp tak nampak gak Hanie... ala kalau tak, leh tegur2... hehe nak tgk perut mak yung Hanie gak =)

p/s: oh ye... Sabtu gi shopping lg sket brg baby... bath tub, mosquito net, more baby wipes, sabun cuci bottle baby.. and 2 t-shirts for ibu... yeah brg2 almost done..Alhamdulillah

Comments

  1. yeaaaaaaaaaaa shopping lagi..hih best2..

    jiha..elly cam dapat idea la..nanti2 kan..lepas baby2 kita dah besar sikit..kita wat gath nak..ngan fasya....ngan mun..dayu...bawak baby masing2..mesti best kan

    ReplyDelete
  2. cepat sket tepek pic photoshoot tu eh.. xsbr nak nengok perot die :p

    ReplyDelete
  3. elly: syok..best kan kalau leh gathering bawak baby masing2 hehehe

    miera: masih kat photog lg... lom edit.. sabar eh hehehe

    ReplyDelete
  4. bestnyeeeeeeeeee....hehehehee..dpt adiah weehuuu..dpt shopping...dpt photoshoot...hehehe..syiok! xpe xpe..x lama lagi i lak nak memulakan operasi bershopping..tunggu masuk 6 bulan.. =))

    ReplyDelete
  5. yatie: sonok tp hubby malu2 gak nak posing ehehehe

    amy: sket lg je bertahan..pastu leh pulun soping weehuuuu

    ReplyDelete
  6. wahh, byknye dapat hadiah ye :)

    uiks...hehehe hanie ade kat kenduri tu! :D mase time potong kek, hanie ade skali duk ambik2 gambar. tp mase group photo..hanie duk dlm rumah pengantin je, sebab tak larat huehue. knape tak tanye hubby hanie mane hanie :D halala, tu la kan, boleh gak berjumpe dan bergosip sebentar kan :D

    ReplyDelete
  7. hanie: mase potong kek tu Jiha tgk dr luar pagar je... ramai org..perut i tak muat u nak nyelit2 hahaha... hehehe segan lah pulak nak tanye kat hubby Hanie... kat dlm eh..patut tak nampak...

    ReplyDelete
  8. bestnye fotoshoot hihi..x sbr nk tgk hasil
    ;)

    ReplyDelete
  9. wah.... siap photoshoot...
    kite tk tau la jiha... sejak2 peknen mcm malu aka malas btol nk begambo.. padahal ke hulu ke hilir bawak camera. Baby tk suka lense kut... huhuhu~

    nnt upload pic posing2 manyak2 yerk.. hehehe

    ReplyDelete
  10. seronoknyer dapat banyak hadiah...
    tp kan jiha, mmg seronok kalo dapat shopping barang baby...dah xlame kan...bgslah...hope sumenyer selamat..yeahh...

    ReplyDelete
  11. wizza: Jiha pon tak sabar...

    jehan: i pon tau..tak byk gambo preggy ni... pastu tibe2 terasa mau outdoor photoshoot ni.. saje je nak capture moments

    nads: haah dah tak lama dah kan... thanks nads..

    ReplyDelete
  12. bila nak upload pics photoshoot??nak tengok..sedang cari idea untuk preggy photoshoot ni..tapi maybe dalam next month ko baru buat..coz perut lom cukup memboyot lagi..hehhe

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…