Skip to main content

23rd June 2010 and pasal MC =)

Mlm td amboi2 pinggang and perut ni mang saket tp leh tahan2.. so makne nye bukan lah saket contraction kan... false alarm lg hehehe.... ngadu gak la kat hubby tp ckp jgn risau sebab saket tu mang boleh ditahan2 lg.... before nak tido tu saket langsung dah takde... so tido lah mak yung ni ngan lena nye sampai ke pagi.....

Pagi ni pinggang agak sengal2.... oh ya.. hr ni mc dah abes.... dpt mc dua hari aje... tu pon Last Monday gi klinik Jiha tak mintak pon kat doc... die yang bg mc 2 hari... alahai doc ni kalau bg 5 hari straight kan senang.... niat hati pagi2 ni nak gi klinik nak cuba mintak mc (hehehe mcm berani)... tp pinggang ni sengal... even skang menaip pon ditampung dgn bantal2 yang empuk di atas katil ni hehehe... tgk la jap2 gi kalau pinggang ni ok sket.. ajak la adik teman gi klinik huhuhu...agak2 dpt tak mc eh... eh bukan... agak2 Jiha berani ke japgi nak mintak mc eh? ehehhe ayo ma

Jiha baca What to Expect mlm td....

'some women will experience increasing in fatigue and some women will have all the energy that she can mop the floor..etc '

tp dlm kes Jiha ni... i experienced both hahahaha..... kekadang penat sampai melepek2, kekadang terlebih tenaga.. camne tu hehehe

p/s: hari ni 23 June 2010 and i'm 39weeks and 4 days pregnant lalalalalalala

Comments

  1. hep! sila beranikan diri! mintak mc sampai jumaat terus! hep hep...jgn takot2.. =p

    u xnak suh doc check bukaan ke? mn la tau kan dah de bukaan ke..so lehla u siap2 sedia...suh yus balik ke.. =))

    ReplyDelete
  2. amy: hr Isnin tu die tanye i nak cek bukaan ke tak... tp pulak die ckp no use... takut lg infection je kalau blum masanye lg... ngee ngee takut nak mintak mc

    ReplyDelete
  3. oo...ye ke? leh dpt infection ke? suhla die sanitize dulu tgn!!! hehehe.. =p

    ReplyDelete
  4. sudah sgt hampir jiha
    ni when u are not updating berhari-hari
    we know what to expect
    segera publish gambar dia ye nanti

    ReplyDelete
  5. jiha...jiha...tak bersalin lagik dier.

    ReplyDelete
  6. dayu: i will hehehe

    yatie: hehehe masih lom lg...

    ReplyDelete
  7. rehat cukup2... get ready sume tauu... jgn lupe update kat ktorg sume...

    pppsssstt.. anak jiha msti selesa dok dlm perut... tu x mo kuar lagik.. x pun, die tunggu ayah dieee... hehehe

    ReplyDelete
  8. ok jgk tu klu dpt mc.boleh fokus lebih nak menanti baby keluar..

    ReplyDelete
  9. anna: tu la selesa kot dlm ni hehehehe

    kimmy: tu la... lgpon opis Jiha jauh kat Sepang...huhu

    ReplyDelete
  10. sure tak sabar sangat nak tunggu baby keluar kan! :-D

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. rasenye baby ckp cmni kot... 'swimming pool dlm ni lg best dr swimming pool kat luar'...hehehe.. tu yg die taknak kuar tu :p

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…