40weeks check up hehehe

June 24, 2010

Hari ni Jiha 39weeks and 5days pregnant... and I went for my 40weeks routine check up ... wahahahaha sampai ke minggu 40 pon masih gigih gi check up.... due lagi 2 hari...if takde tanda2 nak bersalin... kene gi 41week routine check up next Thursday and they akan buat recommendation letter to hospital utk induced on the 9th days after my EDD... hehehe amboi... sedap eh berenang2 dlm perut ibu ni sayang hehehe

Pattern kesakitan??? erk yang Jiha rasa.... pg2 mang sengal di bawah tu n kelengkang.. rasa nak jalan susah.... pastu after lunch hebat bertenaga... naik ke malam... ouch rasa balik sengal berbisa di bawah n kelengkang... sebelum tido dah ok n lena lah Jiha tido hehehe... pelik btol... hehehe baby... mang sgt syok skang ni... letak je tangan kat perut terus menonjolkan diri.. syok kene belai agaknye hehehe... kalau dah kuar lg best tau baby kene belai ngan ibu hehehe... oh ada jugak kekadang baby diam tp sambil mengeraskan badan nye ngan hebat sekali hehehe... bile usap2 baru lah die tak ngeras sgt hehehe

p/s: anak ibu nak tunggu ayah balik esok malam eh =)

LAGI ARTIKEL MENARIK

14 comments

  1. yeee...i rasa baby u tu tunggu ayah dia la..dia paham..dah 10 bulan ibu harung semua sendiri..so dia nak time lahir bia la ayah ada untuk teman ibu bertarung.. =') anak yang baik! lom lahir lagi..i dah rasa nak sangat peluk2 baby u tu...hehehe..x sabar sangat..mesti yus pun macam x senang duduk dah kat penang tu...xpe..i doakan yang terbaik tuk uols berdua..Allah itu lebih mengerti..

    ReplyDelete
  2. wah nice la ur baby.. menonjolkan diri hehe
    my baby, kalau terasa terbonjol2 tu dapat pegang sekejap je, pastu terus nyorok xtau gi mane. selalu dpt rasa kejap je, husband langsung tak dapat rase lagi ;p

    ReplyDelete
  3. baby nak tunggu ayah balik esok malam kot..=)

    ReplyDelete
  4. waaaahhh... lame nye btahan... (org tua kate.lg lame baby dlm perut..lg bijak budak tu)... anna rase die tunggu ayah die kot.. heheheheh... enjoy ur pregnancy ye.. dah nak akhir2 ni...

    ReplyDelete
  5. mmg baby nak tunggu ayah balik.....mau ibu nyer berteman....good boy:)

    ReplyDelete
  6. amy: amin... yus tu pon sentiasa standby je kat sana

    baha: haah macam manja sgt pantang kene usap mesti tertonjol2 hehehe

    deena: hehehe agaknye

    anna: amin amin ana

    yatie: amin

    ReplyDelete
  7. jiha, kalau ley jgn induce la..bg natural je..induce sakit oiii..pengalaman ni..kalu xnk kene induce and dh overdue kan, 'bersama' lah ngn hubby. natural induce tu mmg berkesan..hehe

    ReplyDelete
  8. nadya: tu lah.. tu lah yang Jiha dgr.. induced lg saket... tp nak buat camne.. hubby i ada time weekend aje hehehe

    ReplyDelete
  9. akak, yg akak rase mengeras tu, bukan baby yg mengeras, tapi kite panggil contraction.. =) ..baby nak tunggu ayah dia balik.. anak soleh ni.. =D

    ReplyDelete
  10. baby mmg nak tggu ayah tuh...
    gud luck dear..all da best yaa...

    ReplyDelete
  11. nadya: hehee

    aniemz: oh tu contraction ke... tp tak saket pon.. anak soleh..amin

    nads: hehe thanks nad

    ReplyDelete
  12. klu boleh,jgn sampai kena induce.kimmy dah penah merasai keperitannya dulu.tempoh kesakitan menjadi lebih panjang.
    kimmy pon rasa baby nak tunggu ayahnya jgk kot..hehehe

    ReplyDelete
  13. suka sangat baca experience jiha, :) i doakan semua selamat.. tumpang excited!

    ReplyDelete

Thanks Lovelies