Skip to main content

40weeks check up hehehe

Hari ni Jiha 39weeks and 5days pregnant... and I went for my 40weeks routine check up ... wahahahaha sampai ke minggu 40 pon masih gigih gi check up.... due lagi 2 hari...if takde tanda2 nak bersalin... kene gi 41week routine check up next Thursday and they akan buat recommendation letter to hospital utk induced on the 9th days after my EDD... hehehe amboi... sedap eh berenang2 dlm perut ibu ni sayang hehehe

Pattern kesakitan??? erk yang Jiha rasa.... pg2 mang sengal di bawah tu n kelengkang.. rasa nak jalan susah.... pastu after lunch hebat bertenaga... naik ke malam... ouch rasa balik sengal berbisa di bawah n kelengkang... sebelum tido dah ok n lena lah Jiha tido hehehe... pelik btol... hehehe baby... mang sgt syok skang ni... letak je tangan kat perut terus menonjolkan diri.. syok kene belai agaknye hehehe... kalau dah kuar lg best tau baby kene belai ngan ibu hehehe... oh ada jugak kekadang baby diam tp sambil mengeraskan badan nye ngan hebat sekali hehehe... bile usap2 baru lah die tak ngeras sgt hehehe

p/s: anak ibu nak tunggu ayah balik esok malam eh =)

Comments

  1. yeee...i rasa baby u tu tunggu ayah dia la..dia paham..dah 10 bulan ibu harung semua sendiri..so dia nak time lahir bia la ayah ada untuk teman ibu bertarung.. =') anak yang baik! lom lahir lagi..i dah rasa nak sangat peluk2 baby u tu...hehehe..x sabar sangat..mesti yus pun macam x senang duduk dah kat penang tu...xpe..i doakan yang terbaik tuk uols berdua..Allah itu lebih mengerti..

    ReplyDelete
  2. wah nice la ur baby.. menonjolkan diri hehe
    my baby, kalau terasa terbonjol2 tu dapat pegang sekejap je, pastu terus nyorok xtau gi mane. selalu dpt rasa kejap je, husband langsung tak dapat rase lagi ;p

    ReplyDelete
  3. baby nak tunggu ayah balik esok malam kot..=)

    ReplyDelete
  4. waaaahhh... lame nye btahan... (org tua kate.lg lame baby dlm perut..lg bijak budak tu)... anna rase die tunggu ayah die kot.. heheheheh... enjoy ur pregnancy ye.. dah nak akhir2 ni...

    ReplyDelete
  5. mmg baby nak tunggu ayah balik.....mau ibu nyer berteman....good boy:)

    ReplyDelete
  6. amy: amin... yus tu pon sentiasa standby je kat sana

    baha: haah macam manja sgt pantang kene usap mesti tertonjol2 hehehe

    deena: hehehe agaknye

    anna: amin amin ana

    yatie: amin

    ReplyDelete
  7. jiha, kalau ley jgn induce la..bg natural je..induce sakit oiii..pengalaman ni..kalu xnk kene induce and dh overdue kan, 'bersama' lah ngn hubby. natural induce tu mmg berkesan..hehe

    ReplyDelete
  8. nadya: tu lah.. tu lah yang Jiha dgr.. induced lg saket... tp nak buat camne.. hubby i ada time weekend aje hehehe

    ReplyDelete
  9. akak, yg akak rase mengeras tu, bukan baby yg mengeras, tapi kite panggil contraction.. =) ..baby nak tunggu ayah dia balik.. anak soleh ni.. =D

    ReplyDelete
  10. baby mmg nak tggu ayah tuh...
    gud luck dear..all da best yaa...

    ReplyDelete
  11. nadya: hehee

    aniemz: oh tu contraction ke... tp tak saket pon.. anak soleh..amin

    nads: hehe thanks nad

    ReplyDelete
  12. klu boleh,jgn sampai kena induce.kimmy dah penah merasai keperitannya dulu.tempoh kesakitan menjadi lebih panjang.
    kimmy pon rasa baby nak tunggu ayahnya jgk kot..hehehe

    ReplyDelete
  13. suka sangat baca experience jiha, :) i doakan semua selamat.. tumpang excited!

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…