Skip to main content

Belum Belum bersalin lg ye hehehe =)

Hehehe busy weekend.. mang tak sempat nak jenguk blog pon....

Jiha belum bersalin lg ye =) .... it was so sweet of anna, she texted me... tanye dah bersalin ke =)... gf Wa pon called td... igtkan i dah bersalin hehehehe.... mengharap jugak baby utk kuar weekend ni tp belum lg nampak gayanye hehehehe... syok eh dok dlm tu hehehe...

weekend ni mang food hunting hehehe.... Alhamdulillah... byk yang dpt makan dah... cume kuih tart je tak dpt... hehehe takpe lah... takde lah terkilan mana pon hehehe

hari Sabtu..dok umah aje, tp mang tak sempat nak jengah blog.. sebab nye anak2 buah dtg umah.. syok melayan dierang aje la.... hari ni lak... gi kenduri kawen Gf Aisyah di belah suami die pulak.... mak yung ni pulun habis2an berjalan... ye la nanti dah pantang.. dok je kan kat umah hehehe...

after kenduri td.... jeng jong jeng... shopping last kopek utk baby hehhe... cari parking kat midvalley aje dah setengah jam... ayayai ramai tol org... nasib dpt parking btol2 kat ngan escalator tu hehehe..... what we bought today? hehehe satu barang aje iaitu tilam baby.... semalam cube juge pujuk hubby utk beli tilam kabu di jusco tp still tak lepas piawaian hehehe... die kate tilam tu lubang2 die besar sgt la, tak rata... nanti kepala baby terperosok kat dlm tu la.... pastu die kata lg 'kesian nanti baby saket pinggang' hahahaha pengsan tol dgr statement laki aku ni hehehe... akhirnye beli lah gak tilam yang menepati citarasa beliau... ayayai... takpe lah boleh pakai lama kan... utk anak kedua ketiga ke..oppsss 3 aje kot hehehe

p/s: weekend ni baby tak kuar... tunggu next weekend lak lah ye baby hehehehe

Comments

  1. ehehhehehe... risau gak.. blog sunyi jekkk... btw, baby so behave la... sgt2 bg peluang mommy die jln2 lagi.. sooooo baaaaikkk...

    take care sis..

    pssstt.. ape2 update ok... nak doakan sameeeeeee....

    moga jiha n baby slamat sumenyeeee.. Ameen..

    ReplyDelete
  2. cukup masa kuar lar baby tu jiha.....yatie pon excited nak tunggu pic baby boy jiha...

    ReplyDelete
  3. moga2 sume selamat, nnti boleh doakan sy pulak...:p

    ReplyDelete
  4. baby tggu ayahnya ada 2..sabar2..

    ReplyDelete
  5. anna: kalau sunyi time weekdays tu kemungkinan lah Jiha dah bersalin.. kalau weekend tu.. hhehehe ngah bercinta2 ngan hubby.. maklum lah.. weekend hubby and wifey =)

    yatie: tu la kan.. cukup masa kuar lah baby ni nanti hehehe

    eiza: thanks u..InsyaAllah =)

    ryna: hehehe tu lah.. tunggu jumaat ni pulak ye baby

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…