Skip to main content

Nak dekat due ni..asek mimpi aje hehehee

Mang betol lah ape yang Jiha baca dlm What to Expect tu... dah dekat2 ujung ni... preggy mommy akan fantasize about delivering the baby, holding the baby.. being a mom lah kan.... not just fantasize...mimpi pon sama....

Jiha pon mengalami nye... hehehehe kalau fantasi @ berangan tu mang dah selalu sgt lah kan.. end up nanti tersengih sorang2 sambil usap2 perut yang membulat ni hehehehe

Last week Jiha mimpi.. dh warded tau... suram gile hospital nye takde org.. Jiha sorang je patient.. hospital tu colourful mcm nursery lak hehehe..kata pon mimpi kan.. mesti la ngarut ye tak... pastu tibe2 ada sorang nurse dtg.. nak check Jiha lah kan... die seluk.. opocot terkejut beruk aku terus tertendang nurse tu hahahaha.... klaka aje mimpi ni tau.. mintak2 nanti bile tibe waktunye kene seluk nanti.. jgn la Jiha tendang lak nurse tu...

pastu mimpi malam td lak... hahaha ni lg dasat... Mimpi dlm Mimpi..... Jiha mimpi Jiha tido..pastu terjaga sebab ada mcm lekit2.. gi toilet tgk ada darah... cepat2 kejut hubby kononnye nak ajak gi hospital lah kan.... pastu terjaga.... tp still dlm mimpi... mcm ulang balik.... bgn tido siap leh terdetik..oh mimpi rupenye td.... gi toilet utk shi shi... dang!! darah lg... kelam kabut kejutkan hubby... kali ni jauh sket mimpinye... sebab sempat capai bag n masuk dlm kereta... dlm kereta tibe2 handphone berdering.............. tersedar... rupe2nye itu adalah alarm clock pukul 6 am pg td..... this time for real... mang tersedar dr mimpi dah... gi toilet... suci bersih.. tiada darah or air ketuban hehehehe... boleh tersengih sorang2 hahahahaha... kejutkan hubby terus sibuk2 nak citerkan mimpi ni.... terpisat2 die dgr makcik kepohchi bercerita pagi2 subuh sepi'e ni hehehehe

oh ya hari ni hubby cuti... die hantar gi keje dan pastu terus balik Penang... nak tau tak sepanjang perjalanan dr KL ke sepang, then masa bekfas bersama jugak td, I was hoping utk tibe2 rasa sakit nak bersalin tu tibe2 dtg hahahaha... sebab hubby ada kan, leh terus menuju ke hospital putrajaya tu... tp belum tibe masanye lg baby nak kuar =) hikhik ape la ibu ni kan... ayah selalu kata ibu ni mcm cartoon hehehehe

p/s: 38weeks and 2 days... 12days until my EDD =), terima kasih atas doa2 korang semua... ampun kan salah dan silap saye ye.....

Comments

  1. jiha,mga dprmdhkn sglanya ye..insyaAllah..sya pn xsbr2 nk tgk bby tp due sya bln dpn..nnt kngsi tips ye..

    -ijafarisha-

    ReplyDelete
  2. Ayoyo...mimpi jugak kar....yatie lepas kena seluk hr tu....asyik mimpi baby kuar jer....cuak jer raser nyer.....tapi mainan tido ma....layanz jer lar....yatie ampun kan ;)...byk ker dosa jiha ar???.....baru jer kenal...semoga dipermudahkan yer proses bersalinnya nnt.....

    Mintak2 cik abg ader disisi k....

    ReplyDelete
  3. jiha..banyak2 doa..

    ryna doakan semuanya dipermudahkan..

    ReplyDelete
  4. xpe.. nanti dah 38th weeks tuh, suruh hubby u cuti seminggu standby.

    ReplyDelete
  5. comel jer mimpi dalam mimpi tu..hehe

    ReplyDelete
  6. ijafarisha: thank u.. amin... next month eh.. dh dekat jugak tu... take care =)

    yatie: hehehe tu lah mintak2 baby hold till weekend ni pulak

    ryna: thank u ryna =)

    ilot: tu la next week die kate die nak amek cuti dah ni

    deena: hikhik comel mang comel..tp ada sedikit frust hehehe igtkan btol2 la td hehehe

    ReplyDelete
  7. Ya Allah jiha, mintak maap bagai.. mane ade salah silap nye...


    moga jiha n baby selamat ye....Ameenn...

    ReplyDelete
  8. dear...mimpi ni kdg2 sbb kita selalu duk terfikir2, duk berangan2, duk risau2...sblm kawen tmimpi sal baju la, sanding la...dah preggy, sal baby lak..
    bila i nak tmimpi cam u plak ni..alahai!..

    ReplyDelete
  9. betul tu,preggy woman mmg slalu dpt mimpi psl deliver,ward or anything relate to baby dan kita.kimmy pon selalu mimpi dah bersalin,dan macam2 lagi.bangun pagi terus pegang perut,tgk besar lagi ke atau dah kempis hehehe

    ReplyDelete
  10. anna: ish ish mana la tau... org tak suke ngan ape yang Jiha tulis ke.. kdg2 kite syok sendri je tak perasan... thanks ye anna =)

    harzharun: hehehe tu la... sebab byk sgt pk kan...

    kimmy: hehehehe Jiha pon selalu camtu..

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…