Skip to main content

Wishlist!!!

  1. Kuih tart yang sedap
  2. Seulas durian yang sgt sedap
  3. vanilla ice cream
  4. Keropok Twisties cheese
  5. Buah mata kucing..huhu takde musim.. hr tu hubby belikan Laici & longan dlm tin
  6. Masak lemak ketam
  7. Ubi kayu & sambal tumis

p/s: ini die list setakat ini yang teringin nak makan... kalau leh before bersalin lah kan... nanti dlm pantang tak merasa la nak makan semua ni... agak2 nye sempat tak eh

Comments

  1. jiha, semua tu dalam sehari pon boleh habeskan makan.. Mcm pernah nampak je org jual buah mata kucing tu.. tapi dimana yaaa????

    ReplyDelete
  2. ilot: yeke yeke dimana... puas cari buah mata kucing ni tak jumpe2

    ReplyDelete
  3. a'a ssh nk jmpa buah mata kucing skang..dia ikut musim kot. hehe yg lain tu sempat jer.. cpt2 mkn semua tu kang x smpat :p

    ReplyDelete
  4. cepat mkn jiha....sbb skrg dah 37w..tkt tak sempat nak mkn plak...bile2 jer awk leh beranak nie....

    ReplyDelete
  5. ketam masak lemak tu yg best tu...
    huhu..

    makan jiha...selagi boleh makan..kehkeh

    ReplyDelete
  6. pesan kat sape2.. kalo ade nmpak, mintak belikan.. mata kucing tu ssh skit yang oiii sbb x musim nye.. tp kalo cari, ade tuuu.. yg lain, cepat2 marathon okkk... dah dekat sgt dah tuuu...

    ReplyDelete
  7. wizza: tu la..ptg ni nak cari aiskrim n twisties..Friday ni balik umah, mama Jiha nak masak kan masak lemak ketam hehhe

    mun: tu lah mintak2 sempat kan

    honey: tu la.. terbuka selera

    anna: hikhikhik tu la.. esok ada pasar mlm ... mane la tau ada jual lak buah mata kucing kan

    ReplyDelete
  8. sempat lagik tu.....makan jgn tak makan :)

    ReplyDelete
  9. ari tu dina ngidam karipap pusing..punyer laa susah nak cari.last2 jumpe kat The Gardens..perghhh..siap abes 3 biji karipap pusing yang besar tuhhh..=)

    ReplyDelete
  10. yatie: selama pregnant ni kan jarang la teringin2 ni... mang jaga tol pemakanan..tp ni dah ujung2, mcm2 lak teringin hehehe

    deena: hehehe puas kan kalau dpt

    ReplyDelete
  11. jiha, nk tny u pasal stemlife tu.. u da wat ke? tau x brapa rm? dia kena buat before deliver kan?

    ReplyDelete
  12. alahai... sama la kite jiha.. masa memula ngandung tekak tkde plak teringin mcm2 dh ujung2 ni mcm2 plak terlintas kat otak...

    kite ni teringin sgt nk mkn bubur pulut itam... aritu g tesco & giant, tk jumpa pulut itam plak~ nk kena g cari kat kedai runcit mamak kut br ada.. anytime je bleh terberanak kita ni. kena dulukan tekak... barula boleh berpantang dgn aman sentosa... hahahahah~

    ReplyDelete
  13. wizza: yup die kene buat before deliver sebab nanti blood cord collection tu immediately lepas bersalin tu.... jiha tak jd buat sebab Jiha bersalin kat gomen... dierang tak buat kat gomen... starting fees from RM2500.. pastu every year on the baby birthday kene bayar rm240.. ada gak package yang lain tp lg mahal lah

    ReplyDelete
  14. jehan: hehehe btol.. time ni la plak teringin nak makan mcm2 kan... tgl tunggu hari je ni.. makan jgn tak makan hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…