KK or Klinik Panel??

July 01, 2010

Still standing hehehe

hari Ahad ni pepagi kol 7.30am kena melapor diri kat Hospital Ampang =)..if still takde tanda2 la kan....

td gi check up ngan hubby...hehehe 1st time tau hubby teman =), ni last appoinment, tp td punyelah ramai org..alahai, nasib ada hubby teman... pas abes tros gi BabyJaya... beli mosquito net and stand, baby pillow and nursing bra satu... saket dtg tp still mcm chipsmore, so not real contraction then...

oh ye.. nak citer pasal KK or klinik panel ni..... nanti kan bile Jiha dah start keje after pantang.. Jiha akan ulang alik dr KL-Sepang, so amek masa dlm 1 jam gak la nak ke sana... so I mcm pikir, 'nak continue baby check up kat KK ke? mau makan setengah hari kat KK kan... sure my boss bising nye sebab masuk opis lambat.. kalau opis dekat leh la lari2 jap... ni dah settle hal anak, nak drive sejam lak ke Sepang nun... so camne eh? buat baby check up kat Klinik Panel je ke eh? korang rasa camne? kalau nak gi klinik panel, nak cakap ape eh? 'doc, saya nak buat routine check up utk baby' ???... pastu kalau kat Klinik Panel, leh wat check up malam kan? so takde masalah la utk Jiha nak ke opis ku di Sepang tu kan... ayayai

p/s: oh dah nak jd ibu dah saya =) =D

LAGI ARTIKEL MENARIK

12 comments

  1. jiha....boleh je buat kt klinik panel...lagi easier..tp klu dlm mase pantang tu bolehlh g KK...:)

    ReplyDelete
  2. tahniah sbb dah jadi ibu...diri sendiri pun mcm tak caya dah jd ibu..hehe..

    ReplyDelete
  3. dah tak lama tu.nak jd mommy..better p klinik panel rasanya.company cover kan.hihihi

    ReplyDelete
  4. dear, pegi jer klinik panel...cakap nak imunisation for baby...jgn lupa bawak buku baby...nanti lepas give birth diorg akan bagi buku for perkembangan baby...bleh jer pgi klinik mane pun...asalkan kt alert ngan benda2 nih...

    ReplyDelete
  5. klinik panel la jiha... time die more flex... senang skit.. appointment blh wat bile2 jek.. lg better...

    ReplyDelete
  6. klinik panel mmg la ok... tapikan, rugi pulak rasa bila injection tu free kalau kat KK tapi kena bayar bila ke panel... slalu bwak anak ke klinik ibu & anak kat Kg. Cheras Baru... Punya la ramai org asing kat situ... Diaorg yang ambil tempat kita utk dpt ijection free tu...

    Tapi yang lecehnya ramai la.. kadang2 terfikir gak nak pi panel, tapi x penah pulak pegi... slalu pagi2 dah terpacak kat sana, dalam sejam selesai terus hantar anak dan keja kat serdang...

    Terpulang pada jiha nak pegi mana2.. selang2 tempat pun ok tapi jgn lupa ambil imunisasi tu..

    btw, selamat bersalin yer...

    ReplyDelete
  7. Semoga akak dpt bersalin dengan selamat dan dapt baby yg cute mcm akak...=)

    ReplyDelete
  8. hehehe...dilema jugak eh? i lom pk sampai kesitu lg la so far...almaklumla perjalanan masih jauh...hehehe..tapi macam i senang...sebab keje petang..so pg still de masa tuk ke KK bwk BB nnt..plus KK cni sangat best n x ramai org sangat...dtg pg2 sure kejap je siap.. =)) apa pun gudluck yang! i sangat2 x saba nak tgk u n BB..roger ye if anything!

    ReplyDelete
  9. mun pown penah jugak dlm dilema cmnie...pastue penah p klinik panel untuk imunisasi n checkup baby....tapi diorg tak check detail mcm di KK tau...sungguh tak berpuas hati tau...then untuk checkup seterusnya trus p KK...

    ReplyDelete
  10. Hi Jiha....
    U nak Bersalin kat Hospital Ampang ke?
    Dah bersalin bg tau yer... Boleh I lawat u... I duduk ampang.....

    Leez

    ReplyDelete
  11. vote for clinic panel!!hehehe..pregnancy ni pun dina pergi skali jer KK..sebab ramai sgt orang..x larat nak tunggu..lagi sanggup bayar dari menunggu 3-4 jam..hehhehe..tapi terpulang laa kan..bagi dina susah nak gi KK sebab kerja n x ley nak tinggal opis lama2..

    ReplyDelete
  12. boleh jgk klu nk ke private klinik.bezanya pvt klinik ni kena byr dan boleh buat appointment ikut time kita.comfortable jgk utk mommy dan utk baby terutamanya.

    klu kt KK,free dan rawatan pon sama jgk.cuma bila dh ramai2 tu,masa pon jd panjang dan baby plk mgkn x selesa sbb panas.rimas,dgr baby lain menangis dia pon nk nangis.

    ReplyDelete

Thanks Lovelies